У Луцьку будинок просів на 35 сантиметрів

У Луцьку будинок просів на 35 сантиметрів
У будинку №28, що на проспекті Соборності, на голови мешканців сиплеться штукатурка, у під’їздах зі стін стирчать оголені дроти, а сама будівля просіла на 35 сантиметрів.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Нині будинок утримує товариство об’єднаних співвласників «Соборний». До цього будівлю обслуговувало товариство «М.Ж.К.».

Мешканці будинку з 2008 року щомісячно сплачували кошти за утримання помешкань. До 31 липня 2011 року дохід «М.Ж.К.» від мешканців багатоповерхівки складав 247 тисяч гривень. Ремонтних робіт товариство виконало згідно з кошторисом майже на 283 тисяч гривень. Щоправда, ремонт ніхто з мешканців так і не побачив.

Нині будинок просів на 35 сантиметрів, сиплеться штукатурка, ліфт вивалюється з бетонної коробки, а оголені дроти стирчать зі стін. Мешканці кажуть, що у кошторисі, який надав директор товариства, повторюються одні й ті самі видатки – закупівля карбіту і кисню. Жителі сумніваються у відповідності представленого кошторису реально виконаним роботам у будинку.

Мешканці кажуть, що готові оплатити матеріали для ремонту. Потрібні лише виконавці робіт.

У 2012 році будинок перейшов на баланс новоствореного ОСББ. Жителі будинку мали надію, що відповідно до законодавства товариство візьметься відпрацьовувати кошти. Адже колишній власник зобов’язаний взяти участь у першому капітальному ремонті після передачі будинку до ОСББ.

Натомість директор Валерій Ковалюк заявив, що нічого робити не збирається.

«Товариство «М.Ж.К.» ніколи не було власником багатоквартирних житлових будинків. Товариство «М.Ж.К.» отримало гроші на технічне обслуговування і поточний ремонт і використовувало їх», - каже Ковалюк.

«Власником будинку є міська рада, і ці будинки згідно з рішенням виконкому передані у технічне обслуговування. Перший капітальний ремонт повинен проводитися коштом міської ради. На превеликий жаль, департаменту такі кошти не делеговані», - зазначає директор департаменту ЖКГ Луцькради Іван Кубіцький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, ЖКГ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пiднiмайте виконавчу документацiю, проектну документацiю,
викликуйте осiб, що ii пiдписували i розбирайте ситуйовину - мо` пiдмив фундаменту, мо` геологiчнi данi такi були.

Просадки фундаментiв в будiвництвi - найтемнiша справа. Об`ективно.
Десь дощовi води мили фундамент, чи каналiзацiя рокiв з трийцять п`ять.
Відповісти
«Товариство «М.Ж.К.» ніколи не було власником багатоквартирних житлових будинків. Товариство «М.Ж.К.» отримало гроші на технічне обслуговування і поточний ремонт і використовувало їх», - каже Ковалюк.

це брехня ! мжк не виконує рішення Луцької міської ради про передачу бидинків на баланс від жкп№4 (рішення міськради від 20 травня 2006 року) а може і виконало.тобто можна сказати що саме мжк і є власником будинку
Відповісти
Останні новини
У Луцьку будинок просів на 35 сантиметрів
12 вересень, 2012, 13:27