У скільки обійдеться будівництво храму на Волині

У скільки обійдеться будівництво храму на Волині
На зведення нового храму в Любомлі необхідно майже 1,5 мільйона гривень.

Тож їх просять виділити з міського бюджету, – інформує Кордон.

Отець Віктор Возняк, настоятель храму Архістратига Михаїла, на засіданні чергової дев’ятої сесії Любомльської міської ради у середу, 20-го липня, звернувся до депутатів та голови Романа Ющука з проханням виділити з міського бюджету кошти у сумі майже 1,5 мільйона гривень або ж певну частину цих грошей на будівництво нової церкви у Любомлі.

“Я хотів би звернутися до всієї громади міста, не залежно від віросповідання чи приналежності до того чи того патріархату, допомогти збудувати цей храм. Прошу виділити як не усю суму, то хоча б частину коштів і розпочати будівництво церкви”, – звернувся отець Віктор.

Разом з тим він висловив думку, що у Любомлі не вистачає церков, бо на великі свята усі храми переповнені, нема місця для вірян. Відтак настоятель наголосив на актуальності будівництва нового храму у Любомлі.

Сума, яку необхідно зібрати, складає 1 375 000 гривень. На зведення дерев’яної коробки необхідно 1 200 000 гривень, але це без покрівлі. Роботу виконуватиме приватна бригада, яка сама заготовляє дерево і зводить з нього храм. Тобто за ці кошти оплатять матеріал, а також роботу зодчих. Парафіяни вже зібрали 120 тисяч гривень і продовжують надалі збирати гроші.

Фундамент під церкву, який обійшовся у 140 тисяч гривень, вже залили, – це за кошти парафії. Наразі підготовка для будівництва храму триває, проте, щоб воно не зупинилось, варто шукати гроші вже. Бо важливим фактором також є і час будівництва: якщо ж його розпочнуть у серпні, то до зими дерев’яну коробку зведуть. Крім того, щоб узимку будівля не пропала, доведеться шукати кошти також і на покрівлю.

Депутат Сергій Шишута зазначив, що міська рада готова допомогти, проте наразі невідомо, якими коштами вона володіє, адже питання щодо коригування міського бюджету розглядатиметься на закритому другому засіданні сесії у понеділок, 25-го липня.

Міський голова Роман Ющук наголосив, що варто вивчити питання, чи має право міськрада виділяти кошти на будівництво церкви. Адже з державного бюджету не так просто виділити кошти на приватну структуру. Міський голова також попросив на засіданнях усіх профільних комісій вивчити це питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розділіть краще ці кошти між школами, бо вони цього потребують. Скільки можуть навчальні заклади триматись на батьках? Ви зайдіть у будь-яку школу Любомля і запитайте у директора чи потрібна їм якась допомога! У нас є найстаріша школа у місті, подивіться який вона має зовнішній вигляд, невже влада не може щось із цим зробити? А Возняк може так, які інші церкви і настоятелі, з коробочкою і по людях. На сьогодні Україна - багатоконфесійна держава, де офіційно (на 01.01.99 р.) діє більше 21 тис. релігійних громад, 82 конфесії, напрямів і тлумачень. Якщо кожна із тих конфесій, які діють у Любомлі, почнуть просити виділити кошти на розбудову своєї церкви, то міського бюджету не вистачить, а вони почнуть вимагати, бо ж скажуть, що одному дали, то і нам дайте! Прихожани хочуть мати новий храм, то хай і жертвують. Як можна починати будівництво, якщо немає коштів, на кого ви надієтесь? Ще можу багато протестувати, але надіюсь, що депутати добре подумають перед тим, як вирішувати дане питання!!!!
Відповісти
Сьогодні за такі гроші храм неможливо збудувати
Відповісти