У Києві перепоховали останки волинського полковника 51 ОМБр. ФОТО. ВІДЕО

У Києві перепоховали останки волинського полковника 51 ОМБр. ФОТО. ВІДЕО
Сьогодні у Києві на Лук’янівському кладовищі відбулося перепоховання останків командира 51-ї Володимир-Волинської окремої механізованої бригади (нині 14 ОМБр) полковника Павла Півоваренка.

Він загинув 29 серпня 2014 року під час прориву з Іловайського котла, до останнього перебуваючи пліч-о-пліч з простими солдатами своєї бригади, - повідомляє Вісник і К.

Його останки 1 жовтня було поховано на Кушугумському кладовищі як останки невстановленої особи під номером 3191. За кілька місяців за допомогою експертизи ДНК довели, що поховане тіло належать саме українському офіцеру Півоваренку. Медичне обстеження показало, що полковник був поранений в ногу, отримав пошкодження спини і загинув в результаті влучення уламка у голову. Проте, не зважаючи на це, процедура ідентифікації тіла затягнулася. Натомість почали з’являтися неприємні чутки навколо родини комбрига волинської бригади. І ось, починаючи з кінця 2015 року відділ пошукової роботи Управління цивільно-військового співробітництва у рамках гуманітарного проекту Збройних Сил України «Евакуація-200» провів необхідну роботу щодо сприяння ідентифікації останків невстановленої особи під номером 3191.







Запорізький міськвиконком 15 липня цього року дав згоду на проведення ексгумації останків Павла Півоваренка. Тіло підняли на Кушугумському кладовищі вчора і доставили у Київ.







Провести героїчного командира в останню путь прибули начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко, командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Сергій Попко, офіцери Командування Сухопутних військ, бойові товариші, військовослужбовці гарнізону, рідні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Він точно здох, чи десь падло переховується в Раші?Зрадник України і вбивця солдат.
Відповісти
Останні новини
У Києві перепоховали останки волинського полковника 51 ОМБр. ФОТО. ВІДЕО
22 липень, 2016, 21:21