У Шотландії створили біоробота з морського огірка і надрукованих частин тіла

У Шотландії створили біоробота з морського огірка і надрукованих частин тіла
Інженери Університету Кейс Вестерн Резерв створили біогібрид з м'язів морського огірка і гнучких, роздрукованих на 3D-принтері частин тіла — корпусу і кінцівок.

Про це повідомляє Sciencedaily.

Зараз джерелом енергії є зовнішнє електричне поле, але винахідники планують додати ганглії, пучки нейронів і нервів, які зазвичай передають сигнали м'язам безхребетних.

«Ми створюємо живу машину — біогібридного робота, поки не повністю органічного», — розповів керівник дослідження Вікторія Уебстер, яка представить винахід на конференції Living Machines в Единбурзі (Шотландія).

Зграї таких роботів можуть шукати джерело хімічного протікання у водоймах або спускатися на морське дно за "чорним ящиком" від літака, що впав.

Морський огірок, або голотурія, була обрана тому, що ця тварина проявляє стійкість до змін температури і мінералізації, а також здатна працювати як в океані, так і в прісних водоймах.

Для управління рухом вчені збираються використовувати ганглії морського огірка. Для цього вони використовують або хімічні, або електричні стимули, щоб змусити нерви скорочувати м'язи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.