В ООН озвучили кількість терористів у світі

В ООН озвучили кількість терористів у світі
Зараз у світі налічується близько 30 тисяч бойовиків з 100 країн світу, які так чи інакше належать до терористичних організацій.

Про це заявив на прес-конференції в Нью-Йорку голова виконавчого директорату антитерористичного комітету ООН Жан-Поль Лаборд, - передає "Укрінформ".

"Тероризм, охоплений 30 тис іноземними терористичними бойовиками з близько 100 країн світу, є глобальною загрозою, потребує всеосяжної та об'єднаної відповіді", - цитує Лаборд Центр новин ООН.

Як зазначив керівник директорату, "немає ніяких сумнівів, що загроза тероризму залишається постійною і, на жаль, реальною". Він підкреслив, що поодинці країни не здатні боротися з нею.

Він зазначив, що в той час, як територіальна експансія і військова сила "Ісламської держави" скоротилася в останні місяці, можливості угруповання залишаються загрозливими.

За його словами, тільки під час місяця Рамадан цього року ІГ змогла "здійснити або надихнути" на мінімум 393 напади в 16-ти країнах. Більшість з них сталися в Іраку і Сирії.

Лаборд зазначив, що світ навряд чи стане "більш безпечним місцем" найближчим часом з огляду на гнучкість терористів, проте подолати це можна тільки спільними зусиллями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Откуда такая точность???Вы им что,зарплату платите!
Відповісти
А бійців добровольчих батальйонів рахували?
Відповісти
Останні новини
В ООН озвучили кількість терористів у світі
24 липень, 2016, 07:43