Лучани поки не визначилися, за кого голосуватимуть, – опитування

Лучани поки не визначилися, за кого голосуватимуть, – опитування
З 4 по 8 вересня громадська організація «Народний патруль» проводила опитування політичних симпатій лучан.

Як повідомили у прес-службі «Народного патруля», активісти організації намагалися з’ясувати мотиви, що спонукають виборців обрати того чи іншого кандидата. Також у людей запитували і думку про те, яку мету переслідують кандидати, балотуючись до парламенту.

Загалом в опитуванні взяли участь 952 людини. Воно складалося з шести питань.

Так, 45,9% опитаних вже визначилися, за кого віддадуть свій голос на виборах, решта – поки думає.

Серед того, що вплинуло на вибір тих, хто вже визначився, головними виявились особисті якості кандидата (47,6%), далі йде програма кандидата (36,6%), варіанти «популярність кандидата серед родичів, друзів і знайомих» та «матеріальна допомога, яку надав кандидат» отримали по 12,8%, кількість реклами кандидата вплинула на вибір 4,8% опитаних, а 1,8% отримав варіант «тиск керівництва на роботі».

З програмами усіх кандидатів ознайомлені 34,9 % опитаних виборців, з однією або більше – 29%, поки не ознайомлені – 15,1%, а взагалі не будуть ознайомлюватись 21% опитаних.

Головною метою балотування кандидатів до Верховної Ради 51,7% респондентів вказали варіант «відстоювання своїх інтересів, інтересів свого бізнесу та своїх бізнес-партнерів»; 22,7% вважають, що для кандидатів головне – доступ до влади та державних ресурсів; 21,8% переконані, що кандидати йдуть захищати права та інтереси громадян країни в цілому; 9,7% впевнені, що кандидати хочуть покращити життя виборців свого виборчого округу; 5,9% опитаних обрали варіант «бажання самоствердитись». Свій варіант «Збагачення» вказали 0,9 % громадян.

Найбільше шансів, на думку опитаних, пройти до Верховної Ради у кандидата, який має нахабність і гроші (35,8%), розум і совість (19,3%), незмінну політичну позицію (18,9%), доступ до адмінресурсу (16,4%), а також у кандидата, який роздасть найбільше матеріальної допомоги (10,1%). Також 1,2% громадян вказали свій варіант – «кандидат, що представляє рейтингову партію».

«Народний патруль» запитував у лучан також, чи доводилося їм зустрічати підкуп чи тиск, спрямований на підтримку якогось кандидата: 31,6 % опитаних відповіли «так», а 68,4% – «ні».

«За результатами даного опитування ми плануємо провести круглий стіл за участю кандидатів, що балотуються по мажоритарному округу №22, громадських діячів та студентів. Також ми плануємо провести ще декілька досліджень протягом вересня та жовтня на тему виборів до Верховної Ради. Одне з досліджень буде присвячене рейтингам кандидатів та політичних партій», – розповів голова організації «Народний Патруль» Назар Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани поки не визначилися, за кого голосуватимуть, – опитування
12 вересень, 2012, 17:29