Депутати Ковельської райради не підтримали мораторій на підвищення тарифів

Депутати Ковельської райради не підтримали мораторій на підвищення тарифів
Щоб запровадити мораторій на введення з 1 липня 2016 року в дію підвищення цін і тарифів для населення району на житлово-комунальні послуги, Ковельським районним депутатам не вистачило лише два голоси.

Пише ПроКовель.

Проект рішення з даного питання підготував депутат, голова фракції ВО «Батьківщина» в раді Володимир Андросюк.

Він активно переконував своїх колег підтримати проект рішення, метою якого є «недопущення зниження рівня життя населення Ковельського району, зниження соціальної напруги серед населення, а також сприяння стабільним розрахункам населення за отримані житлово-комунальні послуги (в тому числі теплоенергію, електроенергію, природний газ та ін.)».

У документі також йдеться, що «збільшення розміру цін і тарифів на ЖКП без одночасного вирішення питань забезпечення повної зайнятості населення в Ковельському районі та перегляд рівня мінімальної заробітної плати та інших соціальних стандартів, їх індексація, призведе до непомірного фінансового перенавантаження на кожного мешканця Ковельського району та істотного зниження їх рівня життя, підвищить соціальну напругу в суспільстві, а також сприятиме утворенню значної заборгованості населення перед організаціями, що надають ЖКП».

Не погодився з доводами свого колеги голова фракції в раді «Солідарність» Аркадій Степанюк. Він наполягав на тому, що райрада не має юридичного права ухвалювати такий документ. Підтримав думку представника Блоку Петра Порошенка й голова районної ради Андрій Броїло, який був обраний від цієї політичної сили.

Більше того, Андрій Петрович нагадав депутатам, що рада вже направила на розгляд до вищого керівництва держави звернення щодо необґрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуг. Щоправда, обмовився, що відповідь ще не надходила.

Отож, підтримали проект рішення лише 16 депутатів, 9 виступило проти і троє утрималося.

А ось звернення Ковельської районної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, в якому депутати вимагають «впровадити мораторій на підвищення з 1 липня цього року тарифів на ЖКП до покращення соціально-економічної ситуації в країні і встановлення прозорого механізму ціноутворення; заборонити нараховувати з 1 липня та стягувати з населення пеню за несвоєчасну сплату за комунальні послуги; заборонити постачальникам тепла, газу, електроенергії виставляти споживачам авансові рахунки за ненадані послуги; ухвалення Постанови ВР №2597 «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів ЖКП …» таки набрало потрібну кількість голосів: 18 «за».

Втім і тут думки депутатів дещо різнилися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати Ковельської райради не підтримали мораторій на підвищення тарифів
25 липень, 2016, 20:46