У Росії замість покемонів ловитимуть Івана Грозного, Пушкіна та Гагаріна. ФОТО

У Росії замість покемонів ловитимуть Івана Грозного, Пушкіна та Гагаріна. ФОТО
У Росії замість покемонів ловитимуть Івана Грозного, Пушкіна та Гагаріна. Додаток зробили для того, щоб жителі Москви краще знали історію міста.

Департамент інформаційних технологій Москви розробив туристичний сервіс, який працює за принципом відомої гри PokemonGo, - пише tsn.ua.

У серпні сервіс "Досліди Москву.Фото" має розпочати роботу.

Однією з його функцій буде пошук цифрових двійників відомих особистостей. Для цього користувачам також потрібно буде блукати містом, використовуючи геолокацію, як у грі з покемонами.

У списку тих, кого потрібно буде шукати, є Юрій Гагарін, Іван Грозний, лідер гурту "Кіно" Віктор Цой, Петро Чайковський та інші. Єдиним іноземцем став Наполеон. Окрім пошуку відомих особистостей, з ними можна буде робити селфі та крутити на 360 градусів.

"Оновлений додаток буде працювати за таким же принципом, що і популярна зараз гра Pokemon Go. Персонаж прописується на місцевості за допомогою геометки. Як тільки користувач буде в радіусі 50 метрів від потрібної координати, він отримує можливість побачити і зафіксувати віртуального персонажа за допомогою камери на смартфоні із встановленим додатком", - йдеться у повідомленні.

У мерії вважають, що за допомогою такого додатку змусять містян більше часу проводити на свіжому повітрі та вивчати історичну спадщину Москви.

Нагадаємо, у Росії хочуть внести обмеження для популярної гри Pokemon Go, щоб захистити суспільство від негативних наслідків.

Проблему винесуть на широке обговорення. Окрім того, пропонується виключити із зони дії гри релігійні установи, в'язниці, лікарні, інші об'єкти соціального призначення, а також місця поховання та пам'ятники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
..."змусять містян більше часу проводити на свіжому повітрі та вивчати історичну спадщину Москви"...
наївність зашкалює, особливо про свіжість повітря. містяни тікають з міста за будь-якої можливості, а культурну спадщину вивчють туристи, які навряд чи будуть віртуального пушкіна бігати шукати за геолокацією. розвага для малолєток, яким цікавий процес, а не пушкін, як і ті покемони.
Відповісти
Останні новини
У Росії замість покемонів ловитимуть Івана Грозного, Пушкіна та Гагаріна. ФОТО
26 липень, 2016, 02:24