В Луцьку на проспекті Відродження хотіли звести будинок з порушеннями. ФОТО

В Луцьку на проспекті Відродження хотіли звести будинок з порушеннями. ФОТО
Під час перевірки проектної документації працівники держархбудконтролю виявили численні порушення в майбутньому будівництві на проспекті Відродження.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Зокрема, в проектній документації на майбутнє будівництво замовником задекларовано початок зведення будівлі громадського призначення — торгово-офісного приміщення з житловими приміщеннями на верхніх поверхах. Проте площа квартир займатиме цілих 8 поверхів, тоді як на торгівельні приміщення виділили лише один поверх. За словами представників держархбудконтролю, насправді це документація на нове будівництво багатоквартирного одиннадцятиповерхового будинку з вбудованими комерційними приміщеннями.

Голова кооперативу майбутньої новобудови "Відродження, 20-15" пояснив: вони будуть працювати над недоліками, бо акт перевірки побачили тільки цього дня. Тому їм потрібен час, аби вивчити зауваження і виправитися.

До слова, під час попереднього засідання комісії було прийнято рішення щодо передачі проектної документації і декларації на початок будівельних робіт і доручено відділу державного архітектурно-будівельного контролю провести перевірку вказаної документації щодо відповідності містобудівним нормам та обмеженням.

На засідання комісії прийшли представники ОСББ “Новосел-Луцьк”, що на проспекті Відродження, 47-53а. Люди обурені тим, що в дворі їхніх будинків будуть зводити зовсім не те, що спочатку задекларували забудовники.

“Яким чином воно все вирішується? Грошима ще чимось? Коли тут маса порушень”, - нарікають лучани.

Голова комісії Андрій Козюра пообіцяв людям: вони з усім розберуться.

“Після перевірки було складено акт. Буде розгляд здійснюватися на відділі. І, за результатами розгляду, будуть вжиті заходи реагування. Враховуючи ці всі зауваження, я так розумію, що декларація, швидше за все, буде скасована. Ситуація дуже серйозна, інакше б вас стільки в цьому залі не було”, - каже Андрій Козюра.

Очільника комісії, як і лучан, зацікавило, як та хто дозволив забудовникам змінити цільове призначення земельної ділянки, яка була призначена для обслуговування торгово-офісного приміщення з торговим павільйоном.

Натомість представники забудовника запевняють: все законно. Управління містобудування та архітектури погодило зміну цільового призначення земельної ділянки.

Тож врешті-решт комісіянти на чолі з Андрієм Козюрою вирішили рекомендувати інспекції держархбудконтролю вжити заходів щодо реагування на порушення та залучити до обговорення працівників державної будівельної експертизи на наступній комісії щодо цього питання.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Песня есть,ТОЛЬКО ДВА СЛОВА ВСЕГО,ДА и НЕТ!!!А у нас,БЮРОКРАТИЯ НОВОЙ УКРАИНЫ“!!!(Після перевірки було складено акт. Буде розгляд здійснюватися на відділі. І, за результатами розгляду, будуть вжиті заходи реагування. Враховуючи ці всі зауваження, я так розумію, що декларація, швидше за все, буде скасована. Ситуація дуже серйозна, інакше б вас стільки в цьому залі не було”, - каже Андрій Козюра.)Как все прострастно,и розмазано.С намеком на значимость пустякового дела,и возможность принятия обратного решения!!!Популизм,и дешевый пиар!Слава Украине!!!
Відповісти
Останні новини
В Луцьку на проспекті Відродження хотіли звести будинок з порушеннями. ФОТО
26 липень, 2016, 21:46