Мораторій на підвищення тарифів на послуги ЖКГ – рятівне коло чи популістське рішення?

Мораторій на підвищення тарифів на послуги ЖКГ – рятівне коло чи популістське рішення?
Депутати Луцької міської ради посварились під час обговорення питання про запровадження мораторію на підвищення тарифів на послуги ЖКГ.

Гарячі дискусії розгорілись сьогодні під час чергової сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, що не так давно кілька міст в України запровадили мораторій на підвищення тарифів.

Відтак депутат Валерій Бондарук сьогодні під час сесії оголосив проект рішення про запровадження мораторію в Луцьку 1 жовтня 2016 року на підвищення цін і тарифів для населення на електроенергію, природний газ, тепло, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, послуги з гарячого водопостачання і водовідведення та заборонити з 01 липня 2016 року нараховувати та стягувати пеню за несвоєчасну сплату за комунпослуги.

Нагадаємо, що нещодавно заступник міського голови Тарас Яковлєв закликав не підтримувати цей проект рішення, оскільки він є популістським.

Частина депутатів сьогодні відстоювала цю ж позицію, адже під час прийняття такого рішення міський бюджет повинен буде компенсовувати різницю комунальним підприємствам. За попередніми розрахунками, це близько 120 мільйонів гривень до кінця 2016 року.

Як зауважила секретар Луцькради Юлія Вусенко, кошти будуть знімати не лише з програми розвитку міста, а й із зарплатного фонду для працівників бюджетної сфери.

Проте депутат Павло Данильчук має кардинально протилежну думку з цього приводу. Він вважає, що мораторій треба підтримати і, перш за все, аби показати Уряду та депутатам ВР, що в місцевих радах сидять «не барани», які погоджуються з усім, що приймається в Києві, а можуть і самостійно приймати рішення.

Разом з тим його колега Андрій Козюра запропонував створити робочу групу з представників депутатського корпусу, виконавчої влади міста та керівників комунальних підприємств, аби напрацювати програму дій.

«Такі процеси треба ініціювати по всій Україні. Ми повинні захищати інтереси лучан», - наголосив Андрій Козюра.

Зрештою цей проект рішення не знайшов підтримки серед депутатів, адже «за» проголосувало всього 13 депутатів.

Результати поіменного голосування:


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Совки привикли споживати нахаляву, і весь час розраховують на подачку від держави.
Відповісти
Варінти зараз 2: або 30% лучан перестають їсти, або просто напросто не платять.
29 клоунів, циркачів. Це вони популісти, а не ті, хто намагається побороти систему!
Відповісти
Не можеш платити - оформи субсидію.
Відповісти
Оформив субсидію і питання закрите.Найбільше лемент піднімають ті,що здають по найму квартири.
Відповісти
Які по найму? Які субсидії?
Тарифи абсолютно не відповідають зарплатам і доходам низького класу! Мова зараз виключно про них!

Успішні люди думають як заробити, а не як зекономити. В нас, нажаль, навпаки!
Відповісти
Ціна послуг немає жодного відношення до зарплати. Не може оплатити, шукай менше житло, шукай підробіток у вихідні, оформляй допомогу по бідності, а не шантажуй та жебрай меншу ціну.
Відповісти
Готовий це сказати публічно, на театральному майдані, в мікрофон?
Відповісти
Коли на площі будуть пенсіонери і представники нижчого класу?
Відповісти
Краще гірка правда ,ніж солодка брехня...
Відповісти
Ти думаєш, що субсидії з неба падають. Це справжній грабіж бюджету на кармани олігархів і тих, хто харчується з ТРУБИ. Ціна нашого газу значно менша 6 грн за куб. І. Хватає його повністю. А зараз подумай, звідки зарплата голови Укргазвидобування у 980 тис.грн. щомісяця. А в нього є ще зами начальники відділів і інші бідняки
Відповісти
Проаналізуйте хто не голосував, всі провладні, або наближені до них. Чому? Тому що така вказівка "зверху": ламати людей через коліно!
Відповісти
Якщо здаю по найму квартиру то це що означає нема субсидії? субсидія на власника оформляється і платить найчач дешевше що тут не понятного?
Відповісти
ПРидурки. Скоро вже чимось це закінчиться щоб так останню копійку виривати в людей потяніть в такого як романюк козіюра бо там є з чого тянути хай і платять хто має доходи в 10 раз більше як прості громадяни
Відповісти
Щоб добити всіх введіть податок на повітря. До лучани, пенсіонер отримує 1200 гр. і оформив субсидію, я працюю і отримую заробітну плату 4000 гр. субсидія звичайно не виходить, а заплатити треба буде за комуналку 3000 гр. Оце порівняли виходить, що я бідніший за пенсіонера.
Відповісти
Совок небреши. Компслуги не перевищують 15% доходу сімї, решта оплачує субсидія.
Відповісти
совок як раз ти лучанин. Хоча який ти лучанин полішук немитий. ТО ВИХОДИТЬ ЛЮДИНА яка має клепку в голові має крутитися як білка і налоги підуть не на медицину не на освіту а на субсидію бездарям і ледарям на субсидії. А хрєн вам. Молодець Ізя Гройсман ще підвищити треба може цих йолопів поменшає . А гроші з субсидій в чию кишеню йдуть совок ?
Відповісти
Про платонеспроможність населення мали б опікуватись державні очільники... Не виводити кошти до офшорів та давати можливість втекти елітним злодіям, а копіткою працею підвищувати матеріальні можливостінаселення... Тоді не мали б копійчаних доходів на фоні європейських тарифів...
Відповісти
Останні новини
Мораторій на підвищення тарифів на послуги ЖКГ – рятівне коло чи популістське рішення?
27 липень, 2016, 12:19