За хабарництво звільнили двох заступників голови МОЗ

За хабарництво звільнили двох заступників голови МОЗ
Кабінет Міністрів звільнив двох заступників Міністра охорони здоров'я.

Віктора Шафранського з 1 серпня звільнено з посади заступника Міністра охорони здоров'я, йдеться у розпорядженні Кабміну, - повідомляє Громадське.

Крім того, уряд звільнив Романа Василишина з посади заступника Міністра – керівника апарату Міністерства охорони здоров'я.

Як відомо, 27 липня уряд також призначив виконувачем обов'язків Міністра охорони здоров'я першого заступника міністра Уляну Супрун.

Нагадаємо, Василишина разом із головним лікарем урологічного відділення Олександрівської лікарні Києва Юрієм Серняком затримали в ніч на 8 липня за підозрою у хабарництві.

Під час обшуку у них було вилучено понад 50 тисяч доларів, 320 тисяч гривень та 2,5 тисячі євро.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Василишин організував систему поборів з лікарів. Зокрема, він отримував від 50 до 100 тисяч гривень поборів лише з урологічного центру Олександрівської лікарні, керівником якої він був раніше.

Дніпровський райсуд застосував до Василишина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 2 856 тисяч гривень.

Згодом заставу за нього було внесено, і він вийшов із СІЗО. 13 липня Кабмін відсторонив Василишина від виконання обов'язків.

Заступник Міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський був призначений виконуючим обов'язки Міністра охорони здоров'я у квітні 2016 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За хабарництво звільнили двох заступників голови МОЗ
28 липень, 2016, 18:25