У селах обіцяють виборчі голоси за крупи і горілку, - політолог

У селах обіцяють виборчі голоси за крупи і горілку, - політолог
Експерти прогнозують, що кандидати-мажоритарники наберуть багато голосів, завдячуючи роздачі безкоштовних продуктових наборів та «добрих передвиборчих справ».

Політолог Тарас Літковець звертає увагу на те, що багато кандидатів створили благодійні фонди, щоб «робити добро активно, але тільки до 28 жовтня». Він прогнозує, що голосів «за гречку» багаті кандидати теж матимуть достатньо, особливо голосів із сільської місцевості.

«Мені розповідали агітатори, що їх в селах люди, особливо жінки, просили не агітувати, тому що вони вже розписалися за 250 гривень та сумку з крупами і горілкою, пообіцявши віддати свій голос дарувальнику. А на зауваження, що не обов'язково тримати слово і що можна голосувати інакше, вони відповідали, що це було б непорядно», - розповів Тарас Літковець.

«Добрі справи і соціально налаштований бізнес - це те, що приваблює волинського виборця, а не політичні дебати. І тут у виграші - багаті претенденти на депутатський мандат», - зазначив політолог Юрій Кресак.

Водночас експерти прогнозують перемогу кандидатам зі значним фінансових ресурсом. Провладна Партія регіонів, окрім партійної структури та адмінресурсу, може розраховувати на російськомовне населення та представників національних меншин, - йдеться у матеріалі ВВС Україна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До мене ніхто не прийшов жодного разу й не агітував, але якщо б прийшли "не вчасно" я б теж знайшов відмазку. Але бажано, щоб представники громадських організацій більше роз'яснювали людям, що за "гречку" не порядно продаватись!
РS Мої співчуття агітатору, який завітає в мою домівку і в мене буде вільний час)))))))))
Відповісти
тільки високій рівень життя забезпечить голосування за справи кандидата. тоді за гречку голоси не продаватимуть...але депутати свідомо роблять з людей кріпаків, бо так легше маніпулювати ними, купляти за горілку чи гроші.
верховна рада - це найбільший ворог українського народу!
Відповісти
Останні новини
У селах обіцяють виборчі голоси за крупи і горілку, - політолог
13 вересень, 2012, 16:49