Гірникам 10-ї шахти знову обіцяють виплатити зарплату

Гірникам 10-ї шахти знову обіцяють виплатити зарплату
Голові обласної державної адміністрації Володимиру Гунчику вдалося домовитися з керівництвом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України про спрямування 2,5 мільйонів гривень на погашення заборгованості з заробітної плати працівникам шахти № 10 Нововолинська.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Під час другої за цей тиждень наради з працівниками вугледобувної галузі Волині керівник найвищої виконавчої гілки влади в області у телефонному режимі поспілкувався з заступником міністра профільного відомства Анатолієм Корзуном, позаяк керівник міністерства Ігор Насалик на той час проводив нараду.

Нагадаємо, перша зустріч за участю Нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова, директора ДП “Передпускова дирекція шахти № 10 “Нововолинська” Сергія Кожушківа, а також представників профспілок та трудового колективу відбулася у вівторок, 26 липня 2016 року. Тоді вони обговорили плани подальшого розвитку “десятки”, зокрема щодо добудови та запуску копальні.

Нині ж, окрім працівників шахти № 10, на нараді були присутні головний інженер ДП “Дирекція з будівництва об’єктів” Михайло Малиновський як представник замовника та голова правління ПАТ “Укрзахідвуглебуд” Сергій Бесага як представник генпідрядника.

Упродовж більш ніж години учасники зустрічі дискутували з приводу того, які кроки слід зробити, аби усунути соціальну напруженість. З одного боку, шахтарям ось уже декілька місяців поспіль не виплачують зарплати. З іншого ж, якщо не закупити підземні парашути задля безпеки працівників вугільної галузі Нововолинська, Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України просто вимушена буде припинити роботу шахти № 10.

Відтак Володимир Гунчик підкреслив, що люди вірять – у шахт є перспективи для розвитку. Однак, якщо не виплатити зарплати, люди не працюватимуть у копальні. А без них парашути з тросами та інше обладнання будуть просто не потрібні. Також голова облдержадміністрації поцікавився, скільки часу волинські гірники вже пропрацювали без необхідного інвентарю і чому питання постало настільки гостро саме зараз.

Ще одне запитання, на яке Володимир Гунчик так і не отримав відповіді: чому минулоріч не були освоєні 25 мільйонів гривень, які він, докладаючи усіх зусиль, “вибив” у Києві для розвитку шахти № 10. Наприкінці бюджетного року кошти повернулись до Державного бюджету.

Підсумовуючи результати зустрічі, керівник найвищої виконавчої гілки влади регіону зауважив:

– Ми спробуємо зараз із вами закрити маленьку частинку проблеми. Те, що мене просили, я сьогодні зробив. Однак хочу чути всі пропозиції від генпідрядників щодо подальшого вирішення цього питання.

Уже наступного тижня голова облдержадміністрації працюватиме у столиці в рамках робочого відрядження й матиме зустріч із керівництвом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, де порушуватиме проблеми, пов’язані з роботою шахти № 10. А до того часу хоче ознайомитися з усіма пропозиціями від замовника, генпідрядника, генерального директора та профспілки шахти щодо поліпшення ситуації.

– Мені б дуже хотілося, щоб на етапі узгодження питань щодо десятки ви були зі мною, а не за моєю спиною. Якщо ви мене чуєте, тоді ставайте поруч, викладайте свої проблемні питання, і ми їх будем разом вирішувати. Я не бачу ваших цифр або будь-яких даних щодо ситуації чи блокування рахунків, – наголосив Володимир Гунчик генпідрядникам. Далі ж підкреслив:

– Це є наша волинська шахта. І там мої земляки працюють, тому все, що стосується шахти № 10 і перспективи її розвитку на Волині, – це мої питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обiцяти- не значить одружуватися! Слава украiнi!!!
Відповісти
Сьогодні вже ні, а от завтра точно, ну може післязавтра :) ах да вихідний післязавтра, ну то з понеділка
Відповісти
Останні новини
Гірникам 10-ї шахти знову обіцяють виплатити зарплату
29 липень, 2016, 10:25