Держслужбовця судитимуть за шахрайство

Держслужбовця судитимуть за шахрайство
Прокуратура Волинської області направила до суду кримінальну справу, порушену щодо державного виконавця Першого відділу Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції.

Про це 13 вересня повідомили у прес-службі волинської прокуратури.

Службовець ДВС обвинувачується в тому, що протягом березня-вересня 2011 року, зловживаючи службовим становищем, обманув 13 осіб. Пообіцявши їм сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху та отримати постанови про закриття виконавчих проваджень, він отримав від них понад 25 тисяч гривень.

У банк державний виконавець не сплатив жодної гривні, а в органи ДВС надав підроблені його знайомим платіжні банківські документи про сплату штрафів.

Окрім того, у червні 2011 року цей службовець ДВС склав незаконні акти про відсутність майна боржників по виконавчих провадженнях про стягнення боргу в користь ДКП «Луцьктепло» та КП «Луцькводоканал». Він виніс 396 неправдивих постанов про повернення документів стягувачам. У результаті таких дій службовця на рахунки комунальних підприємств не надійшло понад 900 тисяч гривень.

Досудове слідство встановило також факт підбурення підозрюваним особи до давання працівникам державної виконавчої служби хабара в сумі 1200 гривень.

У ході досудового слідства обвинуваченим добровільно відшкодовано 30 700 гривень завданих збитків. Запобіжним заходом йому обрано підписку про невиїзд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Держслужбовця судитимуть за шахрайство
13 вересень, 2012, 16:11