На Волині вже розпочалась підготовка до опалювального сезону

На Волині вже розпочалась підготовка до опалювального сезону
Готовність житлового фонду до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років на Волині становить 50,5 %, об’єктів соціально-культурного призначення, зокрема загальноосвітніх шкіл, – 20,4%, дошкільних навчальних закладів – 22.1 %, установ охорони здоров’я – 26,6 %.

Йдеться на офіційному сайті Волинської облдержадміністрації.

Відтак, попри всі фінансові труднощі, з якими зіштовхується житлово-комунальне господарство краю, працівникам цієї сфери до середини літа вдалося підготувати 1 тис. 829 будинків та відремонтувати 162 покрівлі. Разом із тим вони оглянули та підготували 147 опалювальних систем, а також 89 та 197 систем гарячого та холодного водопостачання відповідно.

Саме такі цифри озвучив на першому після “літніх канікул” засіданні антикризового енергетичного штабу, що відбулося 28 липня, начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг.

На думку голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, така позиція правильна. Адже, незважаючи на те, що до початку опалювального сезону залишається декілька місяців, систематичну роботу з підготовки Волинського краю до зими слід розпочинати заздалегідь. Мовляв, якщо комусь видається, ніби працівники житлово-комунальної сфери з квітня до жовтня б’ють байдики, то вони помиляються.

Як зауважив Андрій Степанович, відразу ж по завершенні одного опалювального сезону розпочинається підготовка до наступного. Також начальник управління житлово-комунального господарства коротко розповів про проблеми: зокрема у сферах охорони здоров’я та освіти показники щодо готовності об’єктів до зими є дещо нижчими у порівнянні з середніми загальнодержавними.

Загалом, на переконання Андрія Пирога, підготовка області до нормальної діяльності в умовах осінньо-зимового періоду проходить стабільно. Проте, в окремих галузях потрібно значно активізувати роботу. З-поміж усього йдеться про заклади освіти. Адже до початку нового навчального року залишилося всього лиш трохи більше місяця.

– Наступного засідання антикризового енергетичного штабу, під час якого ви будете інформувати про готовність районів і міст області до зими, слід обговорити готовність освітньої сфери до зими більш детально, – звернувся Володимир Гунчик до Андрія Степановича.

Також керівник найвищої виконавчої гілки влади регіону наголосив головам районних державних адміністрацій та міським головам на необхідності у межах своєї компетенції доповісти під час наступного засідання антикризового енергетичного штабу про стан підготовки закладів освіти до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років. Начальнику ж управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації дав доручення вибірково перевірити, наскільки відповідає реальна ситуація у закладах освіти районів та міст Волині тим звітам, які були попередньо надані.

Разом із тим Володимир Гунчик повідомив, що наступні два засідання антикризового енергетичного штабу відбудуться у серпні. Починаючи ж із вересня, нагальні питання підготовки до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років обговорюватимуть щотижнево.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині вже розпочалась підготовка до опалювального сезону
29 липень, 2016, 16:37