На Волині 98% боржників за комунальні послуги - фізичні особи

На Волині 98% боржників за комунальні послуги - фізичні особи
– Треба дуже уважно дивитися на соціальний статус. Є випадки, коли людина отримує тільки 1300 гривень пенсії.

Йдеться на офіційному сайті Волинської облдержадміністрації.

Однак за нинішньої ситуації, навіть коли їй нараховані субсидії і до сплати за комунальні послуги всього лиш 300-400 гривень, вона ж має за щось жити, харчуватися, одягатися. Тоді не потрібно на цьому робити акцент і забирати в неї квартиру. Треба шукати тих людей, в яких біля квартири стоїть машина, а в кожній кімнаті висить плазма. І там, де в боржників стоять палаци та мури, з яких можна ще два-три будинки побудувати, там слід проявляти більше інтенсивності та наполегливості, – звернувся голова облдержадміністрації Володимир Гунчик до працівників головного територіального управління юстиції у Волинській області під час засідання антикризового енергетичного штабу, що відбулось 28 липня 2016 року.

Позиція керівництва виконавчої гілки влади в області наголошує, що слід брати до уваги той факт, що не всі верстви населення України на одному рівні матеріального забезпечення. Є ті люди, котрим сьогодні ніякі субсидії не можуть допомогти, навіть якщо вони покривають левову частину затрат на спожиті енергоносії.

Про те, наскільки справно волиняни розраховуються за газ та електроенергію, інформували комерційний директор ПАТ “Волиньобленерго” Дмитро Іванов та заступник голови правління ПАТ “Волиньгаз” Андрій Карпомиз.

Зі слів Дмитра Олександровича, ситуація з оплатою послуг із надання електропостачання в області досить непогана. Одначе гострою проблемою залишається повернення майже півмільйона гривень колишнім управлінням Міністерства внутрішніх справ України в регіоні, яке, зауважимо, все ще перебуває на етапі ліквідації.

Гірша ситуація з розрахунками за спожите “блакитне паливо”. Відтак Андрій Іванович наголосив:

– “Канікули”, на жаль, пішли на шкоду. Проблема одна – це Луцьктепло. Коли відбувались засідання енергетичного штабу і ми про це постійно говорили, розрахунок становив 100-200 тисяч гривень, зараз – 6-10 тисяч гривень. Ситуація дуже критична. Заборгованість складає 19 мільйонів 100 тисяч гривень. Це – найгірший розрахунок в Україні.

Як з’ясувалось під час засідання, оплата за газ комунального підприємства, на кшталт ДКП “Луцьктепло”, у наших сусідів рівненчан складає близько 80 %. У Луцьку ж – лишень 10-15 %. Відтак сьогодні підприємство з теплопостачання отримало попередження про відключення. Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області ініціюватиме проведення наступного тижня робочої зустрічі, метою якої є вирішення проблем із ДКП “Луцьктепло”.

Далі ж до слова запросили заступника начальника управління державної виконавчої служби – начальника відділу організації та контролю за виконанням рішень головного територіального управління юстиції на Волині Анатолія Клехо. Розповідаючи про виконання претензійно-позовної роботи за спожиті житлово-комунальні послуги цим органом влади, він зосередився на позитивній динаміці, що спостерігається в регіоні у порівнянні з минулим роком:

– Якщо в цьому році підлягала стягненню заборгованість із 9 тисяч 892 боржників, то в 2015 році ця цифра сягала 11 тисяч 689. Тобто цьогоріч кількість боржників скоротилася. Сума ж стягнень становила 33 мільйони 218 тисяч проти 29 мільйонів 462 тисячі цьогоріч.

Разом із тим органам виконавчої служби вдалося стягнути 3 мільйони 585 тисяч гривень на користь житлово-комунальних підприємств Волині супроти 2 мільйонів 790 тисяч гривень у 2015 році. Що стосується загального боргу, то, за словами Анатолія Євгеновича, він на сьогоднішні становить 16 мільйонів 209 тисяч гривень.

Відтак Володимир Гунчик поцікавився, чи є злісні неплатники за спожиті комунальні послуги, яким Головне управління юстиції в області не може дати ради.

– Ми зробили окремий аналіз. 98 відсотків боржників – це фізичні особи, 2 відсотки є юридичними особами, – повідомив Анатолій Клехо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині 98% боржників за комунальні послуги - фізичні особи
29 липень, 2016, 17:30