Міф про смартфон, який заряджався вночі

Міф про смартфон, який заряджався вночі
«Смартфон не можна залишати на зарядці на ніч» – антинауковий міф. Нібито це позначається на ресурсі батареї і може призвести до пошкодження пристрою – аж до його займання або вибуху. Час розвіяти цю оману.

Повідомляє navkolonas.com.

Скажу відразу: зарядка вашого смартфона упродовж всієї ночі анітрохи не пошкодить його акумулятора. Якщо вам цікаво, чому, продовжуйте читати далі.

Насправді все дуже просто. Секрет в тому, що при всьому бажанні ви ніяк не зможете зарядити батарею більше, ніж передбачив виробник. В iPhone, так само, як і в будь-якому іншому сучасному ґаджеті, використовуються літій-іонні і літій-полімерні акумулятори, які мають контролер, що відключає зарядку при досягненні 100% заряду.

Іншими словами, коли ваш смартфон повністю зарядиться, він переключиться на зовнішнє джерело живлення (мережевий адаптер) і буде працювати від нього.

Це ж стосується зарядки в повністю розрядженого смартфона, вона ніяким чином не псує акумулятор, а навіть є кращою. І ось чому.

Як ви, можливо, знаєте, літієві акумулятори мають обмежену кількість циклів перезарядки (у iPhone близько 500), але поняття «цикл» стосується лише повного циклу заряду, коли батарея заряджається з 0 до 100%. Якщо ж ви зарядили смартфон з 90 відсотків до 100, то використовували лише 1/10 циклу. Тобто з 90 до 100% акумулятор можна без втрати ємності заряджати не 500, а 5 000 разів!

З огляду на це, немає жодного сенсу свідомо розряджати батарею смартфона до нуля, замість того, щоб поставити його на зарядку, коли це буде потрібно. Якщо ви так чините, то марно витрачаєте один повний цикл заряду.

Зрозуміло, якщо ви дійсно користуєтеся смартфоном, поки він повністю не розрядиться, то в цьому немає нічого страшного, але робити так навмисно – просто нерозумно.

Більшість користувачів турбуються про акумулятор своїх смартфонів більше, ніж потрібно. Найчастіше це занепокоєння спирається на знання про застарілі нікель-кадмієві батареї, що мали реальну проблему – так званий «ефект пам’яті», коли ємність акумулятора знижувалася після неповного циклу заряду. Але це явище не має абсолютно нічого спільного з літієвими акумуляторами.

Тому заряджайте і використовуйте свій смартфон так, як вам зручно – це ніяким чином не зашкодить акумулятору.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міф про смартфон, який заряджався вночі
31 липень, 2016, 04:36