В Україні хочуть легалізувати відстріл безпритульних тварин

В Україні хочуть легалізувати відстріл безпритульних тварин
Верховна Рада України у першому читанні прийняла законопроект, згідно з яким бродячих собак та котів можна буде відстрілювати як лісових хижаків.

Законопроект покликаний реформувати і удосконалити дозвільну систему у сфері охорони навколишнього середовища. Документ вносить зміни до законів, які передбачають так зване вилучення «об'єктів тваринного світу» з природних умов, зокрема, завдяки відстрілу, - пише Комсомольська правда.

До переліку таких «об'єктів», крім вовків, лисиць, деяких видів птахів, потрапили собаки і коти, які в законопроекті іменуються просто бродячими.

Згідно з проектом, місцеві органи Мінекології будуть видавати дозвіл на «вилучення об'єктів» під час мисливських сезонів, а органи виконавчої влади з питань лісового і мисливського господарства отримають повноваження дозволяти полювання поза сезоном, та ще й у заборонених для цього самого полювання місцях. Винятки становлять лише заповідники. Міста та села до цього переліку не входять.

«Завтра це може стати нашими жахливими реаліями. Причому дозвіл на такий відстріл будуть видавати безкоштовно, і бажаючі, на жаль, знайдуться. А вже хто потрапить під їхні кулі - бездомний песик, втрачений господарями, кошеня чи, не дай Бог, дитина, стане ясно потім. Гуманний відлов, стерилізація бездомних тварин, будівництво притулків для них вимагають бюджетних витрат. Тому на місцях запросто можуть скористатися новим хитрим способом, щоб здешевити проблему», - говорить президент громадської організації Інститут сучасних проблем України Тетяна Метельова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яскрава демонстрація "гаманності"-"гуманної"влади!!!
Відповісти
Давно пора. Умиляет, когда в таких новостях, журналисты вставляют фото животных, вызывающие жалость... Уважаемые, вставьте фото искусанных и загрызенных насмерть детей. Потому, что собака в стае хищник, и нормальная реакция на убегающего ребенка - напасть.
Поэтому отстрел бродячих собак, особенно стай - норма, которая должна давно уже внедрятся. Во всех цивилизованных странах действует правило 3-го дня. Отловили, если в течении 3-х дней никто не забрал - усыпили. И никто не истерит по поводу жестокого обращения, и покусанных и загрызенных практически нет. А у нас, можно себе представить, какой вой поднимут Зооведьмы и прочие нелюди, для которых жизнь вонючих псин дороже жизни человека...
Жизнь всех собак на планете не стоит и одной слезинки ребенка!
Відповісти
Когось це “уміляє”, а когось ні. Хтось дасть кусок хліба, а хтось копне ногою і кожен буде переконаний, що зробив правильно. Це закладено в людині від народження і тут немає про що сперечатись.

Ніхто не хоче щоб по місту бігали зграї собак. Проблема в тому, що чиновники не хочуть цим займатись, бо ця справа неприбуткова , на відкатах не заробиш , а по-друге, суспільство ще не доросло до цього…
Відповісти
Не погоджуюся з "Masterion". У всіх цивілізованих країнах світу давно відмовилися від такого методу колнтролю популяції безпритульнихсобак та котів. В нас же замість бути людьми і виділяти кошти на стерилізацію, вирішили витратитися на патрони. Думаю перші хто візьметься за зброю - це душевнохворі люди. Психічно здорова людина не може вбивати без потреби. Чому влада не бере до уваги приклад інших країн. Фу бридко. Не хочу щоб моя дитина гуляючи на вулиці могла потрапити під кулю якомусь психу, який цілився у кошеня.
Відповісти
Это будет узаконенное убийство. Отстреливать можно и нужно агрессивных животных. Бродячие редко агрессивны. Лучше бы приняли законодательно запрет на разведение всяких бойцовских пород или ужесточили правила их разведения и содержания. При хозяевах-дебилах эти псы становятся опасным оружием.
Відповісти
деяких депутатів не шкода відстрілювати!
Відповісти
От ідіоти сидять і закони пишуть. Від людей відірвані на всі сто. Хто буде відстрілювати, кому видаватимуть дозволи - мисливцям? Навряд чи порядний мисливиць застрелить собаку. Є прикмета - якщо застрелиш собаку - продавай рушницю. З неї вже нічого не вполюєш. Або звір не йтиме, або мазатимеш.
Хіба що донецьких нариків наймуть - тим по барабану.
Відповісти
А що робити з двоногим бидлоттям??? У нашій країні навіть із найжорстокішим убивцею панькаються, милують, довічно ув'язнюють.
А ВР такими темпами вже й узаконить відстріл бродячих людей((( Адже хто не має жалю до тварини - живої істоти, той і людину не пошкодує!
Відповісти
отстрел и гуманная эвтаназия - совершенно разные вещи...когда у вас на глазах вашего ребенка пристрелят пса - попытайтесь потом успокоить своего ребенка...у меня на это ушло две недели...да, проблема бродячих животных существует, да - я за отлов агрессивных и больных собак... но стрелять еще и с лицензией - кто это будет делать? умалишенные догхантеры?эти импотенты??
Відповісти
та давайте людей теж відстрілювати, хай буду теж хижаками!
Відповісти
ловіть та завозьте у притулок, навіщо стріляти, це живе створіння!
Відповісти
Даха- "ловіть та завозьте у притулок"
Я запропоную краще - Даха та інші виходьте на вулицю та забирайте цих живих створінь до себе додому!!! Ви ж так их любите, то й піклуйтесь про них!!!
Відповісти
невже Ви не бачите страхітливі реалії сьогодення - тисячі бездомних "друзів людини" перетворилися з таких в ЗАГРОЗУ!!!
Відповісти
Давно пора!!!
Відповісти
Це вибір кожної людини!
От мене вкусив бродячий пес(лікарня, уколи, зашивали рану)...але це не змінило мого ставлення до тварин. Працюючи в ТЦ адміністратором, всі протерміновані ковбаси/м"ясо даю бродячим собакам...у мене під магазином живе песик миле створіння яке нікого не чіпає і всіма любиме...і що якийсь ідіот отримає ліцензію і вирішить її вбити?! То це гуманно?
Відповісти
от і взяли б собі це миле створіння додому... вигулювали б на повідку і наморднику. ніхто б його не подумав кривдити ☺☺☺
Відповісти
І це ми йдем до Європи, жах як можна прямо на очах дітей вбивати собак, котів які нівчому не виноваті.
Апсурт.
Я живу на Рівенщині у не виликому селі, де стрилюють собок прямо у вулиці, не бродячих а хатніх улюбленців. Та причина в тому що вони, ще ведуть свого собаку щоб вибігали інші, та й, ще стрилюють у дворі прямо.
Це жорстоко і не принято, за це повинні відповідати за законом, та закону на них немає...
Відповісти
Останні новини
В Україні хочуть легалізувати відстріл безпритульних тварин
14 вересень, 2012, 13:13