Лучани проти встановлення лічильників від «Волиньгазу». ФОТО

Лучани проти встановлення лічильників від «Волиньгазу». ФОТО
У Луцьку знову протестують проти встановлення загальнобудинкових газових лічильників. Після перших зібрань мешканці будинків переймають досвід протестів та вважають таке встановлення порушенням.

ПАТ “Волиньгаз” коментує ситуацію та застерігає людей від протестів, мотивуючи таку відводу підвищенням тарифів на газ. Голова ОСББ “Лучани” Юлія Саботюк розповіла, чому такі дії “Волиньгазу” вважаються незаконними, - повідомляє ВАР.

Нове протистояння між мешканцями будинків та працівниками “Волиньгазу” відбулося на вулиці Федорова, 5 у понеділок, 1 серпня.

Мешканці розповідають, що першу хвилю обурення спричинило повідомлення про встановлення лічильника. Отож, самоорганізувавшись, жителі Федорова написали колективне звернення до ПАТ “Волиньгаз” та зібрали понад 60 підписів.









У день встановлення будинкового лічильника люди вийшли на вулицю та вимагали встановити їм індивідуальні лічильники замість загальбудинкового. Натомість службовці, які приїхали встановлювати лічильник, викликали патрульних поліцейських.

Житель будинку Петро вважає таке встановлення незаконним. Мотивує це так: “Одна бабушка готує один раз на день, а можливо, й на два. Чому старша жінка з маленькою пенсією має платити за когось іншого?”











Також чоловік обурюється підвищенням тарифів на газ. За його словами, людям, які відмовляються встановлювати лічильник, підвищать тарифи на газ вдвічі.

Зрозуміло, що жителі будинку одноголосно не підтримують таких підвищень. Інший мешканець каже, що ніяких актів на відмову складати не буде. За його словами, як тільки жителі підпишуть акт про відмову від лічильника, тарифи на газ підвищать. Чоловік вважає таку відмову недоречною, адже не відмовляється від лічильника, а вимагає дотримання свого права на встановлення індивідуального газового лічильника замість загальнобудинкового.

До слова, помітивши журналістів, службовці відразу сіли в автомобіль та поїхали з місця події.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці мешканці!!!!!
Відповісти
Останні новини
Лучани проти встановлення лічильників від «Волиньгазу». ФОТО
01 серпень, 2016, 20:47