В олімпійських водоймах в Ріо знайдено небезпечні віруси і бактерії

В олімпійських водоймах в Ріо знайдено небезпечні віруси і бактерії
Рівень забрудненості води вірусами в 1,7 млн разів перевищує допустимі норми, встановлені в США і Європі.

Повідомляє Інтерфакс.

Ступінь забрудненості водойм в Ріо-де-Жанейро напередодні Олімпіади досяг критично небезпечного рівня, повідомляє агентство АП з посиланням на дані лабораторних досліджень.

Фахівці виявили, що вода сильно забруднена фекаліями, які є джерелами вірусів і хвороботворних бактерій. Вони є великою загрозою для здоров'я спортсменів, які змагатимуться на воді на Олімпійських іграх.

Дослідження води в водоймах, де будуть проводитися деякі змагання, проводилося на замовлення АП упродовж 16 місяців. Ще його перші дані, опубліковані понад рік тому, показали, що рівень забрудненості води вірусами в 1,7 млн разів перевищує допустимі норми, встановлені в США і Європі.

Так, матеріали дослідження свідчать, що упродовж 16 місяців 90% проб на присутність аденовірусів, взятих з олімпійських водойм, виявилися позитивними.

Фахівці відзначають, що при такій концентрації вірусів спортсмену достатньо проковтнути три чайні ложки такої води, щоб з великою ймовірністю заразитися інфекцією, що викликає шлунково-кишкові і респіраторні захворювання.

Олімпійці, які будуть контактувати з водою - плавці на відкритій воді, веслярі і учасники змагань з вітрильного спорту - здійснювали різні заходи щодо профілактики захворювань, в тому числі приймаючи антибіотики. Однак антибіотики ефективні тільки в боротьбі з бактеріальними інфекціями і не впливають на віруси.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В олімпійських водоймах в Ріо знайдено небезпечні віруси і бактерії
02 серпень, 2016, 02:35