Пожежа на Волині: загинув чоловік

Пожежа на Волині: загинув чоловік
30 липня надійшло повідомлення про пожежу у полі між смт. Мар’янівка та селом Цегів Горохівського району.

До місця виклику одразу виїхало відділення чергової варти з райцентру та команда місцевої пожежної охорони смт. Мар’янівка, - повідомляє ДСНС України у Волинській області.

Було встановлено, що вогонь охопив близько 0,3 га стерні і загрожує перекинутись на поряд розташовані зернові поля. Для гасіння пожежі було подано декілька водяних пожежних стволів і загоряння вдалось ліквідувати з найменшими збитками. На місці події було виявлено тіло власника земельного паю, Євгена М. 1948 року народження.

Як встановила спеціальна комісія, причиною займання стерні на полі стало необережне поводження з вогнем. Очевидно, чоловік намагався самотужки загасити вогонь, який за допомогою вітру загрожував перекинутись на сусідську пшеницю. Причиною смерті людини стала дія надмірно високих температур, що вплинуло на слабке здоров’я пенсіонера.

Того ж дня надійшло повідомлення про пожежу на зерновому полі площею близько 5 га в селі Білостік Луцького району.

Пожежники приступили до гасіння пожежі і не допустили розповсюдження полум’я далі по площі.

Вогонь встиг знищити 0,8 га пшениці на корені. В ході розслідування обставин події правоохоронці, рятувальники та фахівці екологічної інспекції з’ясували особи підозрюваних громадян, що, за свідченням очевидців, могли спричинити пожежу хліба на корені. Ними виявились двоє молодих чоловіків без постійного місця роботи, мешканці цього села. З огляду на встановлені обставини події, винуватцям пожежі загрожує покарання у вигляді значної суми штрафу.

30 липня зареєстровано ще два випадки пожеж післяжнивних залишків. У селі Борочиче Горохівського району з райцентру разом з місцевими мешканцями ліквідували загоряння стерні на площі 0,25 га, а рятувальники Володимир-Волинського оперативно погасили загоряння стерні на площі 0,03 га в селі Новосілки. Причиною пожеж у цих випадках стало необережне поводження з вогнем поки що не встановлених осіб.

Загалом упродовж минулого тижня підрозділи пожежно-рятувальної служби області ліквідували 3 пожежі на торф’яниках, 6 випадків загорянь стерні та 1-у сухої трави, 2 пожежі сільськогосподарських культур на корені.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.