Більше 3 тисяч громадян намагались незаконно перетнути українсько-білоруський кордон

Більше 3 тисяч громадян намагались незаконно перетнути українсько-білоруський кордон
10 серпня цього року закінчується черговий сезонний пропуск жителів прикордоння для збору дикоросів на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь.

Скористатись спрощеним перетином кордону на ділянці відділу прикордонної служби «Березове» Луцького загону мали можливість місцеві жителі 12 прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області, - повідомляє Державна прикордонна служба України.

Всього з 1 липня цього року в трьох тимчасових пунктах пропуску («Познань», «Березове» та «Дроздинь») було оформлено більше 3800 осіб, які перетнули державний кордон за встановленим порядком за наявності паспорта, перепустки, виданої органами прикордонної служби Республіки Білорусь на право знаходження у прикордонній зоні та інших необхідних документів.

Поряд із законослухняними громадянами, які належним чином дотримувались визначених правил, були і місцеві мешканці, які нехтували домовленостями між прикордонними відомствами двох країн щодо організації сезонного пропуску.

Так, ще до початку та в подальшому з відкриттям сезону підрозділами Луцького та Житомирського загонів в межах Рівненщини, Волині та Житомирщини було повернуто від державного кордону більше 2,5 тисяч дорослих та близько 570 дітей, які могли під час збору ягід незаконно потрапити на територію суміжної держави. Загалом українськими та білоруськими прикордонниками затримано 77 порушників державного кордону, яких притягнуто до адміністративної відповідальності в Україні і в Білорусі.

Державна прикордонна служба України ще раз інформує, що за порушення як українського, так і білоруського законодавства з прикордонних та природоохоронних питань громадяни можуть понести не тільки адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Більше 3 тисяч громадян намагались незаконно перетнути українсько-білоруський кордон
02 серпень, 2016, 12:46