Екс-мер Луцька Кривицький розкритикував владу і опозицію та запропонував вигідну газову схему

Екс-мер Луцька Кривицький розкритикував владу і опозицію та запропонував вигідну газову схему
Сьогодні всі піаряться на тарифах: одні реально піднімають вартість газу, інші опускають віртуально, треті спостерігають і рахують дивіденди, які отримують на обмані українців. Головне, всі (особливо підкреслюю: всі!) знають ці примітивні схеми обману споживачів, але одні в коаліції мовчать, інші в опозиції тільки балакають, а всі вони "в долі" від цих схем.

Про це в інтерв’ю Волинській газеті розповів нещодавно колишній міський голова Луцька Антон Кривицький.

"Коротше кажучи, заганяють «маленького українця» (слова великого Ющенка) в глухий кут. Стало важче красти з бюджету, то почали піднімати собі зарплату, робити захмарні оклади (керуючий Нацбанку України – 163 тис. грн на місяць, керівник «Нафтогазу» – 500 тис. грн, суддя Конституційного Суду – 110 тис. грн, очільник «Укрзалізниці» – 1,5 млн грн і т. д.). А за 3 роки – жодної реальної індексації пенсії, суттєвого підняття зарплат працюючого люду!" - йдеться в публікації.

Також Антон Кривицький запропонував кожному українцеві видати сертифікат-ваучер на щомісячну знижку на газ.

"Згідно з Конституцією України (ст. 13: «Надра України є правом власності Українського народу»), кожен українець має право на частку здобутого газу, нафти, вугілля, руди і т. д.! Чому цим правом користуються Бойко, Шуфрич, Єфремов, Іванющенко, Онищенко та інші?! А де народ!? Хто за його спиною переписав Основний Закон, нікому про це не кажучи?!

Пропоную розглянути варіант, який покінчить із корупцією в вищих ешелонах влади з газом і знищить градус напруженості в суспільстві. А він і так високий у зв’язку з війною, тут ще й такий «безпрєдєл!»

Ця пропозиція не потребує капіталовкладень, дасть можливість суттєво відмовитися від субсидій та спонукає інші позитивні зрушення.

"Суть в чому?! Газ власного видобутку становить на рік 20 млрд кубометрів, відтак кожен українець має право на свою частку газу для власного споживання. На безплатну частку!

Нехай сьогодні нас 40 млн. На кожного, включаючи дітей, припадає 500 кубометрів газу на рік. Але його треба добути і викупити. Як? Нехай собівартість плюс прибуток складає 1500-2000 грн. Держава (соціальні служби) роздають сертифікати на пред’явника на 500 кубометрів кожному. Наприклад, сім’я із 4-х чоловік споживає на рік 2600 м3 газу. Вона за 2000 м3 платить 1500-2000 грн, а за 600 м3 – за ціною імпортного газу", - пропонує екс-очільник Луцька, кандидат економічних наук.

Правом зможуть також скористатися і українці, які не користуються газом.

"Сертифікат також отримує, наприклад, житель Любомля, де немає газу. Як розпоряджається? На власний розсуд! Він його може, наприклад, віддати дітям в Луцьку чи в Ковелі, Мало того: навіть продати має право комусь іншому за 1000 грн (ринок ціну врегулює).

Перед запровадженням цього механізму треба запровадити термін до 1 жовтня всім встановити лічильники. До речі, ще жодна комунальна програма в Україні не виконана на 100%, приватизацію житла, лічильники на газ, воду, передача житла, створення ОСББ та інші, й це – також корінь багатьох бід у сфері ЖКГ.

У такому випадку всі українці стають учасниками дієвої та всім вигідної схеми, всі – в рівних умовах. І немає основи для невдоволення.

Така схема дасть можливість зменшити кількість субсидій та вивести економіку України з колапсу, - пише Антон Федорович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поради того хто заводив десятиліттями Луцьк в колапс, раптом подумав за "маленького українця", мабуть і йому вже дороговато оплачувати за газ свої приватизовані хороми.
Відповісти
Ну, якби це не звучало прикро,але кращого мера за роки незалежності нашої України наше місто не мало. Він с-ки "фокусів",як нинішній мер та афер не виробляв. Краще про нинішнього напишіть та скаргі пишіть,що він виробляє зі своїми дружками з тим будівництвом і тоді про Кривицького щось кажіть!
Відповісти
о, виліз челевєчєк, який думає за пересічних українців - мабуть знову десь є вільна котельня, яку він з лучком бажає "прихватизувати"... ще мало тобі?
Відповісти
а Романюк з забудовою міста в незаконних місцях та постійними ремонтами того,що не треба і срачем в місті Вам,шановний, догодив яким боком????тендер допоміг липовий виграти???? Мені взагалі не подобається нинішній Луцьк з таким комсомолцем - хапугою! Луцьк жахливим став до ручки. і стає дедалі ще гіршим. Бо Романюк розуміє,що більше він не буде мером і це його ост. шанс накрасти!А ви, полішучня, терпіть і не голосуйте за цього....
Відповісти
Діду,обійдемось без твоїх повчань.Натішились твоїм керівництвом Луцьком по самі вуха.Нічим ти не кращий за тих,про кого пишеш.Признайся,скільки разом з Семенючкою вкрав ,що вона аж у Львові знайшла роботу,тамтешні жиди не дадуть пропасти такому "спеціалісту",як Валюня.Хвайна була бабєца,правда? Гловне_щира.Ніколи не відмовляла,бо була хвора на передок.
Відповісти
А хто це Валюня Семенюк ?
Відповісти
Всіх вас чиновників -злодіів пора полставити до стінки і розхстіляти нв..р,тоді може буде порядок і не будете давати" ЦУ " ,коли вас відсторонили від кормушки .
Відповісти
Сертифікати та ваучери вже проходили. Це всерівно ,що надрукувати паперових грошей не підкріплених товаром. Кривицький застряг в ідеях 90х.
Відповісти
піди полікуйся.
Відповісти
Молодець А. Ф.! Видно у Вас комуністичну закалку! Ось такого потрібно губернатора!
Відповісти
комуністів нам не треба, Романюк теж комуніст і що лучанам хорошого від нього лишилось? зрубані скрізь дерева? буратіно в центрі? благомед? відсутність переходів, фонтанів, срач, одну незаконні новобудови для панаєхавших.... і так далі. Тут безліч ще можна говорити,але, нажаль, лише поганого....
Відповісти
діло говорить,а "патріотам" не вгодиш.
Відповісти
далі перехожий та й разом з комунякою кривицьким... бо ж "патріотам" ви не угодні... навіть разом!
Відповісти
Останні новини
Екс-мер Луцька Кривицький розкритикував владу і опозицію та запропонував вигідну газову схему
02 серпень, 2016, 12:11