Луцькі університети потрапили у ТОП-20 вищих навчальних закладів України

Луцькі університети потрапили у ТОП-20 вищих навчальних закладів України
За попередніми даними визначено ТОП-20 вищих навчальних закладів, що отримали найбільшу кількість додаткових місць держзамовлення завдяки цьогорічному нововведенню "місце йде за абітурієнтом".

За інформацією Міністерства освіти і науки, більше половини рекордсменів – регіональні виші, - повідомляє Osvita.ua.

Лідером Топ-20 вишів за кількістю додатково отриманих місць є "Львівська політехніка", яка порівняно з минулим роком отримала 498 додаткових місць. Друга позиція - за КНУ ім Шевченка: 393 додаткових місця, на третій сходинці КНЕУ ім. Гетьмана – додалося 253 місця.

У Міносвіти зазначають, що додаткові місця отримали не лише київські, а й регіональні виші - 11 з 20 кращих за цим показником.

Окрім "Львівської політехніки", до першої десятки увійшли такі регіональні виші, як ХНУ ім. Каразіна - 231 додаткове місце, ЛНУ ім. І.Франка – 210 додаткових місць, Кам'янець-Подільський національний університет ім. Огієнка - 174 додаткових місця, Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича – 169 додаткових місць.

Закривають ТОП-20 кращих такі регіональні виші, як Луцький національний технічний університет - 122 додаткових місця, Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки – 119 додаткових місць, Кіровоградський державний педагогічний університет ім. Винниченка – 117 додаткових місць, ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Гжицького - 116 додаткових місць, Сумський державний університет – 115 додаткових місць, ХНУ радіоелектроніки - 98 додаткових місць.

"Це попередні результати. Вони демонструють, що місця зосередились в сильніших університетах, а побоювання, що все держзамовлення сконцентруються тільки в Києві, були явно перебільшені. Зокрема, ми бачимо, що в ТОП-20 вишів за збільшенням місць держзамовлення більше половини - це не київські виші. І основне, практика показала, що ця система піднімає прохідний бал, і кращі абітурієнти отримують можливість навчатися в університетах", - зазначила перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
справжні миздобули
Відповісти
Останні новини
Луцькі університети потрапили у ТОП-20 вищих навчальних закладів України
02 серпень, 2016, 14:20