Близько 2400 волинян хворіють на гепатит

Близько 2400 волинян хворіють на гепатит
Наразі на Волині на медичному обліку перебуває 2395 хворих на вірусні гепатити, з яких 521 людина хвора на гепатит В, 1823 – на гепатит С.

Про це йшлося під час тематичного круглого столу в обласному управлінні охорони здоров’я, - повідомляє «Волинська правда».

Учасники обговорення розглянули доцільність прийняття у Волинській області цільової програми боротьби з гепатитами. Такі програми діють і в інших областях України.

Як зауважив заступник головного лікаря Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський, «цифра 2395 хворих стосується лише тих волинян, які звернулися по медичну допомогу до інфекційної обласної лікарні».

Загалом росту захворюваності в області не спостерігається. Разом із тим учасники круглого столу зійшлися на думці, що цільова програма боротьби із вірусними гепатитами на Волині потрібна, адже захворіти може кожен.

Депутат Волинської обласної ради Олександр Зінчук, який є також головою профільної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соцзахисту, зауважив, що при фінансуванні такої програми не слід покладати увесь тягар лише на обласний бюджет.

«Вільних лишків у нас до 60 мільйонів, а понад 200 мільйонів нараховується таких коштів в місцевих бюджетах», - зауважив депутат.

Його заступник депутат облради Сергій Сівак висловив думку, що фінансування програми повинно відбуватися, перш за все, коштом державного бюджету.

«В нас держава, на жаль, економить на медицині. А це неправильно, бо лікування гепатитів вимагає коштів, а грошей у населення немає», - резюмував він.

Наразі із загальної кількості уражених вірусними гепатитами волинян негайного лікування потребують більше 800 чоловік.

До слова, як розповів заступник головного лікаря Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський, із загальної кількості населення Землі вірусними гепатитами перехворіли понад 2 мільярди чоловік, а Україна належить до країн із середнім показником захворюваності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я лікувалася в Морочковського, а коли захворіла на грип і звернулася до терапевта,попередивши про хворобу та дивилася на мене,як на проказу.
Відповісти