У Луцьку відзначили День десантників. ФОТО

У Луцьку відзначили День десантників. ФОТО
Сьогодні, 2 серпня, у Луцьку вже традиційно відзначають День десантників.

Щоправда, офіційно «десантники» отримали професійне свято лише 1999 року, коли 2 серпня офіційно затвердили День аеромобільних військ України.

Тим не менше саме у цей день представники повітряно-десантних військ різних частин, загонів та років служби збираються, аби віддати шану полеглим побратимам та пригадати службу в армії.

Як і щороку, десантники розпочали відзначати своє професійне свято з богослужіння та панахиди за загиблими товаришами у Луцькому Свято-Іллінському храмі. Саме пророка Іллю вважають небесним покровителем «крилатої піхоти». Після богослужіння десантники провели збір на Театральному майдані, де розгорнули свою символіку з написами «Ніхто крім нас!» та «Слава ВДВ – Слава Маргелову!», а також урочисто пройшлись стройовим маршем під стягами ПДВ до Меморіалу Слави.

Щороку бійці аеромобільних військ різних років служби приходять до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, аби покласти квіти та запалити свічки у пам’ять про полеглих побратимів.

Варто наголосити на тому, що волинські десантники у складі 80-ї та 95 аеромобільних бригад воювали і досі воюють на сході України. Вони перебувають на особливому рахунку в Міноборони, і рівень підготовки багатьох бійців позитивно відзначають у штабі АТО. Саме вони одними з перших зголосилися піти у добровольчі батальйони «Айдар» та «Донбас».

Щороку відзначаючи своє професійне свято, "крилата піхота" відвідує Алею почесних поховань на кладовищі у селі Гаразджа.

Цьогоріч керівництво Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» у Волинській області посприяло десантникам у проведенні свята та допомогло з організованим доїздом на кладовище, де відбулась панахида за загиблими бійцями. Зокрема, було організовано кілька автобусів, у яких розмістилася майже всі десантники, які зібрались на урочисте святкування.

"Ці хлопці роблять важливу справу для українців - вони захищають кордони держави. Тому ми повинні сприяти та допомагати їм, показувати, що ми пам`ятаємо та цінуємо їхні подвиги. Це найменше, що ми можемо зробити для них",- додав очільник руху Валентина Наливайченка «Справедливість» у Волинській області Назар Романюк.












Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивлячись на фото складається враження, що команда Медведчука з "Українським вибором" повертається в новому форматі, але із старими перевіреними кадрами в особі Назара Романюка.
Відповісти