У Харкові засудили блогера-сепаратиста

У Харкові засудили блогера-сепаратиста
Суд у Харкові визнав місцевого блогера Андрія Бородавку винним у сепаратизмі й засудив його до трьох років позбавлення волі умовно.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на дані прес-служби прокуратури Харківської області.

«Суд визнав винним 53-річного харків’янина у вчиненні умисних дій із метою зміни меж території або державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України, а також публічних закликах і поширенні матеріалів із закликами до вчинення таких дій (ч.1 ст.110 КК Україна)», — зазначено в повідомленні.

Однак обвинувачуваний активно співпрацював зі слідством, між ним і прокурором було укладено угоду про визнання провини, тому суд дав Бородавці три роки умовно з дворічним випробувальним терміном.

Як відомо, в 2014 році Бородавка активно підтримував і висвітлював «Антимайдан» і проросійські акції у Харкові. Пізніше його оголосили у розшук за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Блогер переховувався від слідства на території РФ.

У травні цього року ЗМІ повідомили, що Бородавку примусово видворять із РФ за «порушення міграційного законодавства». Пізніше в СБУ заявили про його затримання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.