За місяць середня зарплата на Волині зросла на 511 грн

За місяць середня зарплата на Волині зросла на 511 грн
Середня номінальна заробітна плата штатного працівника області у червні становила 4402 грн (в Україні – 5337 грн), що в 3,0 раза вище мінімального її рівня та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, передбачених законодавством (1450 грн).

За рівнем зарплати Волинь випередила вісім областей: Вінницьку, Кіровоградську, Сумську, Тернопільську, Херсонську, Хмельницьку, Чернівецьку та Чернігівську, - повідомляє Головне управління статистики в області.

Нагадаємо, що в травні середня зарплатня була 3891 грн.

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих виробництвом меблів (8167 грн), автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів (7631 грн), лісовим господарством та лісозаготівлями (6784 грн), обробленням деревини та виготовленням виробів з деревини та корка, крім меблів (6512 грн), фінансовою та страховою діяльністю (6386 грн), виробництвом машин і устаткування, не віднесених до інших угруповань (6317 грн), добуванням кам’яного та бурого вугілля (5979 грн).

Значно нижчими були заробітки у сферах адміністративного та допоміжного обслуговування і поштової та кур’єрської діяльності (відповідно 2451 грн і 2689 грн).

В цілому на промислових підприємствах середня зарплата становила 5594 грн, у закладах освіти – 4423 грн, підприємствах транспорту, складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту – 4233 грн, у будівельних організаціях – 4068 грн, в установах охорони здоров’я – 3260 грн, на сільськогосподарських підприємствах – 3247 грн.

Впродовж червня заборгованість з виплати заробітної плати зменшилась на 11,3% і на 1 липня 2016р. становила 17,2 млн.грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поднимите себе веки,Марсиане!!!
Відповісти
Це зробили так взяли зар. плату бувшого голови богдану та інших дармоїдів і дадоли до мізерних грошей простих людей от так і вийшло...
Це як анекдрт про середнє і курву...
Відповісти
За місяць середня покупна спроможнiсть на Волині знизилася на 511 грн
Відповісти
брехня, зарплата зменшилась, попіднімали собі тільки чиновники і держслужбовці, які тіпа працюють "на благо собі", а простий люд як жив в злиднях так і живе - ось всі реформи і покращення життя
Відповісти
Стало дуже файно жити
Відповісти
Згоден
Відповісти
Вони ще забули дописати, що це "грязними"... А від цієї суми відняти усі податки і вийде те саме, а то і менше...
Відповісти
А ціни підросли втричі.
Відповісти
а плачуть шо їм мало платять .Гребуть лопатами гроші і скиглять шо нема бабла на газ . Ізя Гройсман терміново підняти тарифи лежням. Ато скуплять всю валюту. Не буде Гонтарєвій за шо гвинтокрила придбати.
Відповісти
Останні новини
За місяць середня зарплата на Волині зросла на 511 грн
03 серпень, 2016, 08:17