Вулиці французького міста Сет затопило вином. ФОТО

Вулиці французького міста Сет затопило вином. ФОТО
У містечку Сет, що поблизу Марселя у Франції, посеред ночі із місцевої виноробні витекло вино із п'яти величезних бочок.

Вулицю затопило 20-50 тисячами літрів спирного, яке залило саму виноробню, підвали сусідніх будинків, а також була небезпека, що затопить і підземну автомобільну парковку, - повідомляє tsn.ua, посилаючись на видання Midi Libre.

На виклик одразу ж приїхали поліцейські та пожежники, які й відкачали з вулиці вино.

Охоронець виноробні розповів, що посеред ночі на підприємство вдерлися до двох десятків молодиків у балаклавах і почали розбивати обладнання та бочки.

Відповідальність за винний погром на себе взяв Регіональний комітет виноградарського руху (CRAV). Його активісти проводять подібні акції на знак протесту проти закупівлі Францією вина з Іспанії, яке вдвічі дешевше за французьке. Такими погромами вони хочуть привернути увагу влади до проблеми та врятувати виноробну галузь Франції.

100 літрів іспанського напою коштують від 30 до 40 євро, а ціни на вино з Франції складають 70-80 євро. Це не перша акція CRAV. 20 липня її представники пограбували сховища одного з французьких винних виробників. А в квітні близько сотні французьких виноградарів розлили вміст автоцистерн з вином з Іспанії.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Затопило вином? Аби не лайном!
Відповісти