В Україні очікується чергове подорожчання тютюнових виробів

 В Україні очікується чергове подорожчання тютюнових виробів
Український центр контролю над тютюном звернувся до Міністра фінансів України Олександра Данилюка із проханням розглянути пропозиції щодо підвищення ставок акцизів на тютюнові вироби у 2017 році.

Підвищення акцизів на тютюн є дієвим інструментом: завдяки зростанню акцизів на тютюн у січні 2016 р. держбюджет отримав за перше півріччя 2016 року 15,9 млрд грн, що майже на 6 мдрд більше, ніж за перше півріччя 2015 року.

Тому експерти закликали Міністра фінансів продовжити ефективну політику оподаткування тютюнових виробів, пропонуючи з 1 січня 2017 р. підвищити специфічну ставку акцизу на 30%.

Це дозволить отримати додаткові надходження до Державного бюджету від тютюнових акцизів у 2017 р. не менше 5 млрд грн навіть за умови неминучого скорочення споживання, а також вплинути на зменшення поширеності куріння в Україні.

Попередній досвід України свідчить, що впродовж 2008 – 2015 рр. середня ставка акцизу на пачку сигарет в Україні зросла в 14 разів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Згоден
Відповісти
Если подорожают сигареты,и в противовес этому, подешевеет хлеб,я согласен!!! Если нет,то сколько вы тянуть(воровать) будете,когда(прикрываясь бюджетом)нажретесь!!!Cлава Украине!!!
Відповісти
Тоді більшість перейдуть на канабіс) і веселіше, і на здоров'я не впливає)
Відповісти
Від цього зарплати і пенсіі УКРАІНЦЯМ НЕ ЗРОСТУТЬ ,а сволота від влади ще більше буде красти .
Відповісти
))) Будемо вирощувати самі табак. Тоді буде два плюси: 1. Будемо знати, що куримо (так як самі виростили). 2. Не будемо кормити цих наво*очей. P.S. Хоча можливий варіант, що введуть податок на вирощування табаку, або вкрай різкий, табак прирівняють до наркотиків. ))))
Відповісти
ще й до того гнилі. Скачіть далі майдауни.
Відповісти
Це було б похвально, якби мільярди коштів не мандрували до офшорів, а їх власники не втікали на ПМЖ на Захід... Прикро, що реформи у нас зводяться до підвищення цін, ніхто не думає про підняття статків громадян...
Відповісти
Останні новини
В Україні очікується чергове подорожчання тютюнових виробів
04 серпень, 2016, 20:23