Чим окультурюють волинських депутатів. ФОТО

Чим окультурюють волинських депутатів. ФОТО
Одиннадцятеро куверцівських художників представили свої картини у Луцьку.

Виставку урочисто відкрили на другому поверсі Волинської обласної ради 4 серпня, - повідомляє VIP.

Понад сотню картин різноманітної техніки виконання та тематики привезли до обласного центру художники з Ківерцівського району. Серед них – лише один професійний художник, решта ж – народні умільці, серед яких і колишній правоохоронець, і перекладач з вірменської, і студентка-програміст, і ті, у кого мистецтво – сімейне захоплення.

До слова, це вже четверта виставка районного формату у стінах Волиньради. Утім попередні – Ковельського та Камінь-Каширського районів і міста Нововолинська – були менш чисельними. Ківерцівщина ж презентувала аж 102 картини.

«У цих картинах і є той патріотизм, який можна назвати справжнім. Люди люблять місце, де живуть, і від почуття любові творять ці картини», - розповів про виставку її організатор, голова обласного відділення Українського фонду культури Геннадій Сарапін. За його словами, виставка діятиме у стінах Волиньради щонайменше два місяці.









Народна майстриня Галина Міндер презентувала дуже неординарні роботи. Серед іншого, її творчість представлена на виставці цікавими аплікаціями, виготовленими з деталей, вирізаних зі старих рушників, що вишиті гладдю. Жінка розповіла, що мала вже три персональні виставки.







Перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, присутній на виставці, висловився з приводу того, що виставка відбувається символічно на фоні непоправної втрати – смерті Миколи Кумановського. На відкриття виставки приїхало керівництво Ківерцівського району.







Художники подякували голові райради Григорію Недопаду за те, що власним автомобілем привіз усі роботи в Луцьк на виставку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чим окультурюють волинських депутатів. ФОТО
04 серпень, 2016, 18:57