Пожежники нарікають на брак коштів

Пожежники нарікають на брак коштів
На Волині мало фінансують місцеві пожежні підрозділи. На території області налічується 103 підрозділи місцевої пожежної охорони. Через відсутність фінансування не функціонує 11. З них найбільша кількість - на території Володимир-Волинського району, по одному підрозділу в Горохівському районі, Іваничівському, Камінь-Каширському, Рожищанському, Старовижівському та Турійському районах.

Про це стало відомо під час засідання Антикризового штабу сьогодні, 4-го серпня.

"Автомобілі в більшості підрозділів МПО справні, проте майже всі вони 1970-1980 років випусків. Відповідно, технічно зношені, в результаті чого часто виходять з ладу", - додає головний пожежник області Володимир Грушовінчук.

До слова, у Луцькому районі функціонує лише два пожежні підрозділи, а у Володимир-Волинському районі в деяких відділеннях несправний телефонний зв'язок та немає захисного одягу.

"Я звертаюсь до голів районних державних адміністрацій: в зв'язку із децентралізацією забезпечити усунення цих недоліків. Я звернувся до кожного голови. Особливо це актуально зараз, бо значна кількість пожеж виникає через людський фактор: підпалювання стерні, підпалювання посуші. Підрозділи ДСНС не в змозі оперативно реагувати, тому що виникають пожежі за 30 км, а то і за 50 від місця розташування підрозділу", - каже Грушовінчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай би той Грушовінчук менше брав відкатів з нижчої касти так званих рятувальників і не возив кейси з баблом на київ шоб більше десяти років сидіти на одному місці - незамєнімий знайшовся!!!
Відповісти