Антимонопольний комітет оштрафував виробника «Віагри»

Антимонопольний комітет оштрафував виробника «Віагри»
Антимонопольний комітет оштрафував американську фармацевтичну компанію Pfizer на 20 400 грн за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні АМКУ від 2 серпня, - пише Європейська правда з посиланням на Дело.

"Оштрафували компанія Pfizer Inc. (США) на 20 400 грн за вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді придбання контролю компанією Pfizer Inc. над компанією Hospira Inc. (США) шляхом приєднання компанії Perkins Holding Company (США) до компанії Hospira Inc. без отримання відповідного дозволу органів АМКУ, наявність якого необхідна", - йдеться в повідомленні АМКУ.

В Антимонопольному комітеті додали, що відповідний дозвіл вже видано.

Нагадаємо, що американська фармакологічна компанія Pfizer Inc. придбала конкуруючу Hospira Inc. приблизно за 17 млрд дол.

Угода розширить можливості Pfizer зі збуту ін'єкційних препаратів і менш дорогих версій складних ліків на основі біотехнологій. Як говориться в повідомленні Pfizer, акціонери Hospira отримають по 90 дол за акцію, що на 39% більше ціни на закриття торгів у середу. Тим часом акції Pfizer подорожчали на 3,4%.

Hospira - один з лідерів американського ринку ін'єкційних препаратів і біоаналогів інноваційних лікарських засобів (біосімілярів), а також одна з перших фармкомпаній США, яка освоїла ці сегменти ринку в Європі і Австралії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
справжні миздобули, цеперемога))) поставили компанію Pfizer на межу банкрутства)))оштрафували виробника на 80 штук 50мг таблеток. справжні херої!!! треба всіх нагородити.
Відповісти
Останні новини
Антимонопольний комітет оштрафував виробника «Віагри»
05 серпень, 2016, 09:51