З вересня в школах вчитимуть за новою програмою

З вересня в школах вчитимуть за новою програмою
Батьків просять повідомляти, якщо вчителі відмовляються навчати за оновленими програмами.

Про це Міністр Лілія Гриневич розповіла в інтерв’ю "Українській правді. Життя".

З 1 вересня цього року учні початкової школи будуть навчатись за оновленими програмами.

Усі нововведення будуть детально описані в методичних рекомендаціях і опубліковані на сайті МОН та EdEra, аби всі батьки могли з ними ознайомитись.

"Батьки зможуть апелювати до цього документу, коли бачитимуть, що вчитель порушує ці методичні рекомендації", - сказала Міністр.

Якщо вчителі відмовлятимуть вчити дітей згідно з цими рекомендаціями, Міністр радить спершу ввічливо про них нагадати самому вчителеві.

"Батьки мають право у ввічливій формі навести свої аргументи вчителю – тому що все робиться заради якості освіти дітей. Наприклад, сказати: "На сайті МОН написано, що діти мають писати олівцем, а ви змушуєте писати ручкою, а ще червоним підкреслюєте помилки – це стрес для дитини. Будь ласка, чи можете ви перейти до нових методичних рекомендацій", - сказала Міністр.

Якщо вчитель казатиме, що він не погоджується з нововведеннями і хоче вчити так, як вчив 25 років до того, у цьому випадку потрібно звертатися до дирекції школи про порушення методичних рекомендацій.

"Якщо дирекція школи не реагує – тоді, будь ласка, напишіть на електронну скриньку Міносвіти з чітким вказанням номера школи та прізвищем вчителя. Якщо є порушення методичних рекомендацій і програм, які затверджені колегією МОН, це для нас є приводом для інспекції і визначення, наскільки вчитель виконує посадові обов'язки", - додала Міністр.

"Ми маємо пояснити вчителю, який пропрацював 20-25 років у школі, чому діти мають писати олівцем у першому класі, доки у них не виробляться сталі навички письма. Тому що вчитель ніколи не думав, що коли дитина пише ручкою і змушена часто щось виправляти, це формує в неї страх помилки", - зауважила Лілія Гриневич.

Якщо раніше на уроках англійської від 6-річної дитини вимагалось копіювання "графічного зображення слів, словосполучень та речень", то за зміненими програмами у першому семестрі першого класу буде лише усне мовлення.

"Тому підкреслю – методичні рекомендації до оновлених програм будуть суттєво осучаснені. І вчителі мають їх виконувати", - підсумувала Гриневич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З вересня в школах вчитимуть за новою програмою
05 серпень, 2016, 08:18