У Києві страйкують шахтарі

У Києві страйкують шахтарі
У Києві гірники, лідери та члени Незалежної профспілки гірників України оголосили голодування у приміщенні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Вони вимагають погасити заборгованість із виплати заробітної плати та налагодити стабільну роботу шахт. Наразі голодують уже п’ятеро, - повідомляє БУГ.

Як повідомив Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України, зараз припинили роботу шахти держпідприємства «Селидіввугілля»: «Україна», «Курахівська», «1/3 Новогродівська», «Росія». А також шахта «Стаханова» ДП «Красноармійськвугілля». Гірники відмовилися працювати на знак протесту.

«Шахтарі вже не вірять обіцянкам, якими «годує» їх уряд, – додав Михайло Волинець. – Гірники та їхні сім’ї доведені до відчаю. Тепер головна їхня вимога - щоб зрештою погасили заборгованість із заробітної плати та зберегти робочі місця.

На деяких державних шахтах люди не отримали зароблене ще за грудень 2015 року. Багато шахтарів не отримали жодної копійки за травень, червень і липень. Загальна заборгованість складає біля 1 млрд грн. Сьогодні нам стало зрозуміло, що ні уряд, ні профільний міністр не знають, як забезпечити виплату зарплати вчасно і стабільно. Це означає, що заборгованість лише буде зростати. Шахтарі не згодні з цим.

Крім того, вони вимагають виділення коштів на державне фінансування шахт та збереження робочих місць, припинення закупівлі вугілля за кордоном за удвічі більшими цінами, вирішити питання забезпечення охорони праці та техніки безпеки. Загалом у нас цілий комплекс питань, які треба вирішувати, щоб далі розвивати вітчизняний паливно-енергетичний комплекс. І якщо влада цього не зробить, то завтра шахти будуть масово зупинятися.

Серед вимог шахтарів є й питання, що стосуються усіх українців: зняття оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів та осучаснення пенсійних виплат», - зазначив Волинець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.