Скандальне будівництво на проспекті Відродження призупинили. ФОТО

Скандальне будівництво на проспекті Відродження призупинили. ФОТО
Будівництво багатоповерхівки на вулиці Відродження, 47 - 53а у місті Луцьку призупинили.

Про це стало відомо сьогодні, 5 серпня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Мешканці проспекту Відродження, 47 - 53а звернулися з проханням перевірити законність будівництва, яке здійснюється поблизу їх будинків.

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради провів перевірку, за результатами якої встановлено, що проектна документація на об`єкт ПП "Спецпроект" містить порушення законодавства.

Тому декларацію про початок виконання будівельних робіт на об`єкті скасовано, тобто будівництво призупинено.

"Якщо забудовник не погоджується, він може звернутися до суду, але будівництво відновити на даний момент він не може. Призупинення - це ваша і наша невеличка перемога. Безсонні ночі, які ви проводили чергуючи, щоб не дозволити будівництво, були не марними",- сказав присутнім голова комісії Андрій Козюра.

"Така робота робиться не тільки депутатами, а спільно з людьми. Тому я хочу звернутися до лучан, щоб, якщо подібна проблема з'являється, то не мовчати, а діяти спільно з нами",- зазначив Микола Яручик.

"На даний момент скасовано лише декларацію, але завтра він може подати нову. Тому не варто розслаблятися", - додав Констянтин Петрочук.

Мешканці виявили бажання на цій території збудувати дитячий майданчик, проте члени комісії їм відразу пояснили, що, за законом, цього зробити не можна, адже це приватна територія.

"Забрати ділянку? Яким чином? Ми ж не у Радянському Союзі. Інше питання - не дозволити незаконного будівництва. Законне - так, яке відповідатиме усім нормам та влаштовуватиме мешканців. Якщо ви маєте підозри щодо законності володіння цією територією, тоді звертайтеся до правоохоронних органів, це їх компетенція", - наголосив Андрій Козюра.

Члени комісії вирішили звернутися до інспекції ОДА з проханням перевірити містобудівні умови і обмеження та, у випадку виявлення порушень, скасувати їх та вжити необхідних заходів.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще потрібно розібратись як ця територія стала приватною!!!! 100% хабарі і мутки
Відповісти
Гадьониш "заметався",не прокотило,але вже домовлено.Що робити?Цікаво буде...
Відповісти
Приватна?
невже в місті земля є на продаж?
І коли на продажу знмлі мораторій відмінили? (щось пропустив?)
Відповісти
Останні новини
Скандальне будівництво на проспекті Відродження призупинили. ФОТО
05 серпень, 2016, 15:27