Пам'ятник Хмельницькому у Ковелі два місяці стоїть понівечений

Пам'ятник Хмельницькому у Ковелі два місяці стоїть понівечений
Пошкоджений пам’ятник гетьману Богдану Хмельницькому у Ковелі комунальники не можуть відремонтувати уже кілька місяців.

Про це 15 вересня повідомила Волинь-нова.

На території Волинської області у 1954 році було споруджено чотири пам’ятники Богдану Хмельницькому, один із них — у Ковелі, біля середньої школи № 2. Монументи поставлені на честь 300-річчя Переяславської ради і являють собою типові фігури гетьмана зі здійнятою булавою у правиці.

За останні два десятиліття пам’ятник у місті залізничників не раз ставав об’єктом нападу вандалів, які щоразу нищили саме булаву. Якщо ж раніше комунальники усували наслідки хуліганства протягом одного-двох днів, то в нового керівника підприємства «Добробут» Михайла Сидоренка руки до цього явно не доходять, зазначає видання.

У середині липня хтось знову пошкодив пам’ятник: розбив гетьману правицю та зігнув булаву. Зловмисника, як завжди, міліція не знайшла. Директор загальноосвітньої школи № 2 і водночас депутат Ковельської міської ради Ігор Ткачук просив комунальних начальників ще перед Днем Незалежності відремонтувати понівечений монумент, але останні нічого не зробили.

«Скоро будемо відзначати козацьке свято — Покрову, — говорить Ігор Олегович. — То ж хотілося, щоб комунальні служби, нарешті, виконали свій професійний обов’язок і не ганьбили пам’ять великого гетьмана».

Уже десять років працівники цієї школи чотири рази на рік фарбують пам’ятник Богдану Хмельницькому за свої та батьківські кошти, які мали б йти на нагальні потреби навчального закладу, йдеться у публікації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
відремонтувати коштом міліції. хай скинуться дармоїди з незаробленого.
Відповісти
Останні новини
Пам'ятник Хмельницькому у Ковелі два місяці стоїть понівечений
17 вересень, 2012, 09:59