Як розважаються та відпочивають рівненські «свободівці». ФОТО

Як розважаються та відпочивають рівненські «свободівці». ФОТО
4 серпня, близько восьмої вечора рівненські свободівці випивали в кафе «Кобза», на розі вулиць Соборна-Княгині Ольги. Журналістка «Четвертої влади», яка виконувала редакційне завдання зі збору інформації про літні майданчики кафе, фотографувала майданчик цього закладу. В результаті – журналістку і фотоапарат компанія облила алкоголем і втекла на автомобілі Тойота Прадо. Пізніше, з’ясувалося, що в компанії були депутати міської ради та помічники рівненського нардепа Олега Осуховського.

Про це повідомляє «Четверта влада».

Журналістка і студентка Острозької академії 19-річна Вікторія Максимчук, яка практикується в «Четвертій владі», отримала на голову і фотоапарат порцію алкоголю від компанії чоловіків, що випивали в рівненському кафе «Кобза».

Вікторія, разом із небайдужим рівнянином, який погодився допомогти журналістам, збирала інформацію для матеріалу про роботу і законність встановлення літніх майданчиків кафе. Вона відійшла далі, щоб сфотографувати літній майданчик. Ось це фото:

На фото випадково потрапила компанія, яка випивала на балконі кафе. Коли ж журналістка поверталася до самого літнього майданчику, повз балкон – чоловіки вилили їй на голову і фотоапарат якийсь алкоголь.

– Я відчула на своєму одязі, волоссі, сумці запах спирту, – розповідає Вікторія. – У мене в руках був дорогий фотоапарат, на який потрапило вилите. Піднявши голову доверху, я побачила кількох чоловіків які сиділи зверху і реготали. Я попросила у офіціантки покликати менеджера, розповівши про цю ситуацію, він вибачився за відвідувачів, але зрозуміло що не міг нічим допомогти.

Тим часом компанія швидко зібралася і вийшла через якийсь інший ніж центральний вихід. Однак журналістка і громадський активіст побачили як чоловіки сіли в автомобіль Тойота Прадо.

– Вони дивилися в наш бік і продовжували сміятися. Я сфотографувала номери їхнього авто, – каже Вікторія. – Моя помилка – що я не викликала відразу поліцію. Вважаю, що мене облили через те, що я фотографувала – тобто виконувала свої професійні обов’язки. Але це також вважаю образою своєї людської гідності. А фотоапарат, на який потрапив алкоголь, почав глючити.

Журналісти «Четвертої влади» з’ясували, на кого зареєстрована Тойота Прадо з номерами ВК 9009 ВА.

Це 38-річний депутат Рівненської міської ради від ВО «Свобода», помічник нардепа Осуховського Олександр Крюков.
Депутат Рівнеради від ВО «Свобода» Олександр Крюков. Фото із Фейсбук-сторінки депутата.
Депутат Рівнеради від ВО «Свобода» Олександр Крюков. Фото із Фейсбук-сторінки депутата.


Іншого члена компанії видно на самому фото (внизу). Це 41-річний помічник народного депутата від ВО «Свобода» Олега Осуховського, головний лікар Рівненського обласного центру екстренної медичної допомоги, екс-депутат Рівненської облради Андрій Бортнік.
Помічник нардепа Осуховського Андрій Бортнік
Помічник нардепа Осуховського Андрій Бортнік

Третього з компанії журналістка впізнала по фото. Він дуже схожий на 41-річного депутата Рівненської міської ради від ВО «Свобода», начальника управління економічного розвитку і торгівлі Рівненської райдержадміністрації Назарія Загоровського.
Депутат і чиновник адміністрації Назарій Загоровський на фото справа. Фото із Фейсбук-сторінки депутата
Депутат і чиновник адміністрації Назарій Загоровський на фото справа. Фото із Фейсбук-сторінки депутата

Четвертого чоловіка, на жаль, поки що не вдалося ідентифікувати.

– Я вважаю дії цієї компанії перешкоджанням журналістській діяльності і хуліганством, – каже головний редактор порталу «Четверта влада» Володимир Торбіч. – Звісно, що юридично вони викрутяться, адже на журналістці не було бейджа з посвідченням, та вона фотографувала професійним фотоапаратом за 30 тисяч гривень, якого зазвичай не буває у пересічних громадян. До того ж ця компанія складалася з публічних осіб – місцевих депутатів і помічника нардепа.

– На виборчих плакатах свободівців писало, що вони мають честь і гідність. Судячи з цього їхнього вчинку, вони не мають цих якостей. Більше того – так познущатися з дівчини – це, м’яко кажучи, негідний вчинок. Хтось один вилив, інші бачили і всі разом пореготали. Будемо сподіватися, що хоча б хтось із них розповість як все було насправді і вибачиться. А ми, тим часом, проконсультуємось з юристами яким чином покарати це хуліганство. Чи написавши заяву в правоохоронні органи, чи судовий позов. Також ми звертаємось до нардепа Олега Осуховського та ВО «Свобода» зі скаргою на вчинок своїх підопічних, – каже Володимир Торбіч.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ці довбані депутати давно вже страх загубили,хочете бухать їдьте за місто,щоб простий бідовий народ не бачив ваші понти,ви обранці народу,а не господарі життя,не забували би про це,а журналістка дарма не звернулася до поліції,за свавілля мандати і засунути їм в,взагалі за напад на журналіста літ на 15 садити
Відповісти
Чого вона лазить як бомж під балконами буфетів, маючи честь і гідність?
Відповісти
Пєнь ти, треба ще з"ясувати як порушуючи всі норми на тротуарі постали ці тераси і балкони.
Відповісти
А якби там розважалась 19-річна студентка-практикантка і облила когось спиртним? Стало б це подією? Думаю, ніхто б і не помітив. Практикантка шукає скандалу. Хоче стати відомою. а головне - щоб її бояись. Не за горами вибори. Може, хтось і візьме на сезон на роботу.
Відповісти
це ж не укропи ті усі в Женеві
Відповісти
фейс бандюків
Відповісти
Співчуваю, але в Луцьку не кращі свободівці. Тут такі ж хамидла, бидлота, неграмотні. Я їх бачу щодень. Бридоття!
Відповісти
Подивіться на їх тупі морди....
Відповісти
та в них зараз канікули, от і бавляться діти
Відповісти
Фас , ,,Свободу,, , єдину УКРАЇНСЬКУ силу , яка , ой , як комусь заважає ! Особливо пащенку ! Якщо ти демократ , не видаляй коментар !
Відповісти
Останні новини
Як розважаються та відпочивають рівненські «свободівці». ФОТО
07 серпень, 2016, 09:17