В Ковелі - велопробіг. ФОТО

В Ковелі - велопробіг. ФОТО
У веломандрівці вулицями Ковеля взяло участь лише приблизно з півсотні учасників. Організатори спортивного заходу, представники відділу молоді, фізичної культури та спорту міськвиконкому, пояснювали, що велолюбителі в цю літню пору відпочивають, тому масовості, на жаль, не вийшло, але ті, хто бажав, - приїхали до Будинку рад.

Про це повідомляє Про Ковель.

Сюди ж прибули на своїх незвичних (у кого двох, а у кого й трьох) колісних транспортних засобах любителі інтерактивної велотехніки з усієї України. Їх координатор ковельчанин Павло Недільський розповів, що вони мандрують на виготовлених власними руками таких собі веломобілях, крутять педалі не сидячи, а напівлежачи. Така форма пересування, за словами велолюбителя з поважним стажем, є дуже зручною, бо кермувальник дорогою не втомлюється, розвиває високу швидкість і тому отримує масу позитивних емоцій. В групі велолюбителів-конструкторів, які цьогоріч завітали на Волинь, зокрема й до Ковеля, були велосипедисти з Київщини, Львівщини, Вінниччини, Хмельниччини, Рівненщини.

У супроводі двох машин патрульної поліції стартувала колона велопробігу з Площі Героїв Майдану. Її маршрут проліг вулицями Незалежності, Шевченка, Грушевського, Мечнікова і знову Незалежності. Вік учасників веломандрівки коливався від чотирьох років і вище. Звісно ж, найменші крутили педалі своїх дитячих чотирьохколісників. Серед таких завзятих, енергійних, наполегливих зовсім юних учасників була й Наталія Мороз, якій цього дня виповнюється лише чотири рочки. Батько дівчинки в такий спосіб вирішив привітати свою найменшу донечку з її днем народження.

Веломандрувати ковельчанам та гостям міста довелося, звісно ж, автомобільною дорогою, бо в Ковелі надто мало збудовано доріжок для їзди на велосипедах. До слова, і під час тогорічної передвиборчої кампанії її кандидати активно говорили про те, що в місті необхідно активніше будувати велодоріжки і тим самим навертати молодь до здорового способу життя, робити місто чистішим і вільнішим від автотранспорту. Однак, наразі, обіцянки залишаються лише обіцянками.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Ковелі - велопробіг. ФОТО
07 серпень, 2016, 14:43