У Володимир-Волинському районі гине худоба

У Володимир-Волинському районі гине худоба
У селі Стенжаричі, Володимир-Волинського району масово гинуть корови.

Повідомляється, що у жительки села Стенжаричі, Володимир-Волинського району Надії Веремчук кілька тижнів тому буквально за кілька днів здохла корова.

Нещастя у селі торкнулося багатьох. Недуга перекинулася аж на дві череди, а потім і на третю.

"Я зверталася до старости, дільничного ветеринара. Потім телефонувала до начальника Управління ветеринарної медицини Анатолія Швидуна. Він припустив, що ймовірною причиною захворювання став кліщ. Звісно, мене не задовольнила сама відповідь без конкретного обстеження. Зверталася також в область, розповіла ситуацію, обіцяли все вирішити. Того ж дня таки прибула районна комісія. Взяли у тварини кров на аналіз і воду з рову, де п’ють корови. Результатів експертизи ми досі не знаємо", – розповідає пані Надія.

Корова Надії Веремчук першою постраждала від невідомої хвороби.

Жінка переконана, що виною цьому стала вода в рову. «Останнім часом у дітей після купання в цій водоймі подразнювалася шкіра. Раніше такого не було. А цього разу трапилося взагалі страшне: корови напилися справжньої отрути. Кого звинувачувати в цьому? Не знаю. Можливо, птахоферму в Селиськах, яка, за чутками, зливає нечистоти просто в поле. Або корова отруїлася гербіцидами. Саме перед бідою кілька днів лив дощ. Ймовірно, він став причиною того, що у меліоративні канали потрапили хімікати», – припускає жителька.

Тим часом начальник управління ветеринарної медицини Анатолій Швидун у телефонному режимі розповів, якими були результати експертизи. За його словами, воду на аналіз було взято надто пізно. У лабораторії не виявили нічого підозрілого, тому ветеринари гадки не мають, у чому ж була причина таємничого захворювання великої рогатої худоби у Стенжаричах. «Ми свою роботу повністю виконали. Експертизу зробили, лікувальну допомогу надали», – сказав Анатолій Швидун.

На жаль, зі старостою с.Стенжаричі Анатолієм Яльницьким зв’язатися не вдалося. Натомість, Надія Олексіївна розповіла, що побувала на виїзному прийомі громадян депутата Ігоря Гузя. Народний обранець пообіцяв жінці, що болісне для жителів села питання розглянуть в області. Наразі треба трохи почекати… Ось тільки власникам худоби не позаздриш, адже доводиться контролювати, щоб корова не пила отруйну воду з рову.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Володимир-Волинському районі гине худоба
08 серпень, 2016, 12:48