На Волині лише п’ята частина перевізників, які перевантажили автомобілі, сплатили штрафи

На Волині лише п’ята частина перевізників, які перевантажили автомобілі, сплатили штрафи
При температурі повітря 28 градусів вантажівкам, загальною масою 24 тонни та навантаженням 7 тонн на вісь, рух трасами заборонено з 11 години до 23. Проте багато, хто ігнорує це правило.

Відтепер порушників відправляють на майданчики для відстою. Таких в області створено 27.

Про це сьогодні йшлося під час оперативної наради в ОДА.

Останні дні працівники Служби автомобільних доріг разом із правоохоронцями цілодобово чергують на трасі «Луцьк-Львів», яку ще не до кінця довели до пуття.

Так, за дві неділі було проведено 232 зважування. Щодня контролюючі фіксують 8-10 порушень.

«Ми наклали 20 тисяч євро штрафних санкцій. З них на сьогодні сплачено 123 тисячі гривень. Ми даємо місяць на добровільне сплачення штрафу. Далі – передаємо справи до суду», - повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Департаменту інфраструктури ОДА Володимир Степанов.

Зазначимо, що останні роки кількість транспортних засобів, які перевозять пісок, щебінь, зросла майже вдвічі.

«Ми перекрили одну трасу, а іншими рух продовжується», - розповів заступник начальника служби автомобільних доріг області Юрій Ришкевич.

Окрім бізнесу, порушують правила і аграрії.

«Передайте цим шанованим чоловікам, що мільйон тонн зернових – це добре, але вони не перекриють мільярди збитків від зруйнованих доріг. І повірте, дуже добре і районна влада і сільські голови знають, хто, звідки і куди возить щебінь, пісок, зерно. А скоро підуть і цукрові буряки… Але навіщо псувати стосунки із аграріями, бізнесом, коли можна покритикувати владу за погані дороги. А 40% поганих доріг – це порушення правила поводження», - нарікав голова ОДА Володимир Гунчик.

Наразі на Волині діє лише один габаритно-пересувний ваговий комплекс, який зважує автомобілі.

А їх потрібно – 7. На трасах - «Київ - Ковель - Ягодин» 382 кілометр (стаціонарний пост Патрульної поліції поблизу смт. Маневичі); два на трасі «Устилуг - Луцьк – Рівне» (Цуманське перехрестя Ківерцівського району та у с. Війниця Локачинського району); «Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ» (с. Тростянець Ківерцівського району); Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече 133 км (навпроти ресторану «Зелений гай», Рожищенський район).

Вартість одного – приблизно 800 тисяч гривень. 200 тисяч – сама вага, плюс авто, яке її перевозить, а ще - бортовий комп’ютер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
передайте гунчику шо він совок! в нас дороги будують так, що може цілодобово їхати вантаж.
Відповісти
"Передайте Гунчику", що на Львівщині поремонтовані дороги, які у червні були рівними, після липневої спеки мають колії! Так що пункти зважування потрібні. А якщо в Польщі дороги ліпші, то потрібно подивитися, чи не викладені вони плитами.Можливо, й нам потрібно зробити так само.
Відповісти
Останні новини
На Волині лише п’ята частина перевізників, які перевантажили автомобілі, сплатили штрафи
08 серпень, 2016, 17:26