Укртрансінспекція буде ловити водіїв-порушників по селах

Укртрансінспекція буде ловити водіїв-порушників по селах
Очільник управління Укртрансінспекції у Волинській області Володимир Степанов каже: водії, які перевозять вантажі, коли дізнаються місце розташування ваги, що зважує вантажні транспортні засоби, об'їзджають селами. Тож чиновники хочуть звернутися до активістів і небайдужих людей, аби ті допомагали "ловити" порушників.

Про це стало відомо сьогодні, 8-го серпня, під час прес-конференції ГУНП у Волинській області з питань безпеки дорожнього руху.

За словами Володимира Степанова, водії дуже часто перевантажують транспортний засіб. До прикладу, на минулому тижні зупинили авто, який має перевозити 40 тон, а віз - 63 тони. На жаль, на Волині є лише одна зважувальна установка, за допомогою якої і зважують вантажні транспортні засоби.

"Здебільшого, вантажні автомобілі перевозять набагато більше вантажу, ніж це дозволено", - каже Степанов.

"Автомобіль такої маси він має дуже велику небезпеку для інших транспортних засобів, для пішоходів, велосипедистів", - каже Степанов.

Додає, що в працівників управління немає на меті зважити всі транспортні засоби, такі перевірки вибіркові. Бо ж на території області є лише 6 місць, які облаштовані для зважування авто.

"Це 382 кілометр автодороги Київ-Ковель, 127 кілометр дороги Устилуг-Рівне, в селі Тростянець Ківерцівського району, дорога Луцьк Маневичі-Любешів, 133 кілометр дороги; Доманове-Ратно-Чернівці 40-й кілометр; Устилуг-Рівне село Війниця і в селі Гірка Полонка Луцького району, 126 кілометр ", - розповів Володимир Степанов.

Коли ваги встановлюють на тій чи іншій дорозі, потік вантажник машин різко зменшується, додає Степанов.

"Вони об'їзджають селами. Якщо взяти автодорогу Луцьк-Ковель, то вантажні автомобілі їдуть через село Брище. Об'їзджають інші зважування через села Оздів, Лаврів. Їдуть сільськими дорогами 60-тонні машини", - обурюється Степанов.

Додає: будуть звертатися до громадськості, аби ті допомогли їм ловити водіїв-порушників і не дозволяли їм "розбивати" сільські дороги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А можливо треба штрафувати не тільки перевізників, але й вантажовідправників, адже саме вони вантажать авто і не завжди кажуть, яка реально вага буде. Бо винні, в першу чергу вони, а не тільки перевізники.
Відповісти