Ковельський суд наклав арешт на контрафактний товар, який нещодавно вилучили силовики

Ковельський суд наклав арешт на контрафактний товар, який нещодавно вилучили силовики
Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Ірина Логвинюк розглянула низку клопотань прокурора місцевої прокуратури про арешт майна, в основному великої кількості цигарок та спирту, яке вилучено правоохоронними органами наприкінці липня під час проведення широкомасштабних обшуків у Ковелі та Володимирі-Волинському. Після ухвалених судом клопотань стали відомі адреси, за якими переховувалася контрабанда.

Повідомляє Kowel.com.ua.

Провадження було внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань ще 6 квітня 2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення пересилання, ввезення в Україну з метою збуту, а також збут підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї; Незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів).

Досудовим розслідуванням встановлено, що група мешканців на території міста Ковеля виготовляє, зберігає, купує, перевозить та збуває підроблені марки акцизного податку, транспортує і продає нелегально виготовлені алкогольні напої та тютюнові вироби (місця, за якими пройшли обшуки, позначені жовтими відмітками).

За результатами оперативно-розшукових заходів виявилося, що одна з підозрюваних користується у Ковелі помешканням та земельною ділянкою на вулиці Богачука, 13, власницею яких є вона. В ході обшуку, який санкціоновано слідчим суддею Старовижівського райсуду, правоохоронці вилучили тут 36 блоків цигарок різних марок та аркуш паперу із записами.

Причетний до кримінального правопорушення підозрюваний, який є фактичним користувачем будівлі та земельної ділянки на вулиці Будищанській, 27-А/1. Тут було вилучено: 9 коробок до сім-карт; 12 пластикових карток до сім-карти; 7 мобільних телефонів «Nokia» та «Samsung»; USB-накопичувач; магазин до вогнепальної зброї; коробка з 20 набоями калібру 7.62х39 мм; пристрій ультрафіолетового випромінювання без маркувань та без номеру; апарат для рахування грошей; пістолет без номера з магазином та кобурою; 54 купюри номіналом 100 доларів США; гроші Республіки Білорусь; майже 14 тисяч пачок цигарок без акцизних марок; 120 пляшок горілки марки «Неміров» по 0,7 л.

Іншою ухвалою суду арештовано ще майно цього чоловіка – фургон марки «Фольксваген» та 33 тисячі 720 пачок тютюнових виробів; алюмінієва ємкість для зберігання паливно-мастильних матеріалів з рідиною всередині.

Проведено обшук в ковельчанки, яка користується помешканням та земельною ділянкою на вулиці Мала Гончарна, 9/2 та співвласниками якого є ще 6 осіб. Правоохоронці вилучили електричний насос, прикріплений до дерев’яної табуретки з шлангами та відро з лійкою; 2 полімерні пакети з пластиковими кришками; 7 таких же пакетів з порожніми пластиковими пляшками, об’ємом 5 літрів; 17 пластикових бочок, об’ємом 200 л, без рідини; 7 таких бочок з рідиною; 143 прозорих пластикових ємкостей із прозорою рідиною. Жінка пояснила, що все це майно належить не їй, а знайомому.

Під час обшуку на вулиці Миколайчука, 116, де власницею є жінка, але майном фактично користується інша особа, вилучено мобільний телефон марки «Samsung» з двома сім-картами, а в помешканні ковельчанки, яка проживає на вулиці Старицьких, 59, – зошит та 15 аркушів паперу із записами.

В обійсті мешканки Ковеля на вулиці О. Тихого, 4, оперативники вилучили: 18 тисяч пачок цигарок з марками акцизного збору різних серій та номерів; 16 тисяч пачок – без марок акцизного збору.

На вулиці Чигиринській, 7, де співвласниками є дві особи, вилучено полімерні ємності, заповнені прозорою рідиною із запахом спирту: 317 штук по 5 літрів кожна, 21 – по 6 літрів, 5 – по 200 літрів; порожні ємності: 910 штук по 5 літрів, 32 – по 200 літрів, 14 – по 30 літрів; 3 тисячі 500 цигарок; полімерні кришки; водяний насос.

На вулиці Шукшина, 2, власницею є жінка, але фактично користується інша особа. В ході обшуку вилучені: 27 пластикових ємностей, місткістю 5 л кожна із прозорою рідиною; 100 пляшок горілки «Кришталева», 115 пляшок горілки «Олександрія», 40 пляшок горілки «Козацька рада», 7 пляшок горілки «Первак», 8 пляшок віскі «Blak Jack» по 0,5 л.; 420 пачок цигарок різних марок.

Арештоване судом майно перебуває на зберіганні в Ковельському МРВ УСБУ у Волинській області. Слідство триває.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельський суд наклав арешт на контрафактний товар, який нещодавно вилучили силовики
08 серпень, 2016, 18:24