СБУ викрила схему розкрадання державного майна. ВІДЕО

СБУ викрила схему розкрадання державного майна. ВІДЕО
Схему розкрадання державного майна в особливо великих розмірах під час переробки військового обладнання та устаткування викрила у Дніпрі Служба безпеки України.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Керівництво дніпровського державного підприємства з переробки брухту та відходів приймало на утилізацію списані металеві вироби із вмістом золота, срібла, міді та паладію.

Лабораторія підприємства визначала занижені обсяги вилучення дорогоцінних та кольорових металів, після чого відходи відправлялися на переробку до комерційної структури з Покровська (колишній Красноарміськ) Донецької області. Там ділки переробляли брухт та повертали на користь держави значно занижений відсоток дорогоцінних та кольорових металів.

Незаконний прибуток, що виникав внаслідок внесення до фінансово-господарської документації неправдивих даних, залишався у розпорядженні власників комерційної структури та розподілявся між учасниками злочинної оборудки. За попередніми даними фахівців, зловмисники встигли завдати шкоду державі на більше ніж 10 мільйонів гривень.

Співробітники СБУ, прокуратури та поліції провели одночасні обшуки на підприємствах Дніпра та Покровська, що задіяні у протиправній схемі. Правоохоронці вилучили понад 380 кг дорогоцінних металів вартістю до шести млн. грн., більш ніж 10 тонн кольорових металів вартістю більше одного млн. грн., декілька тонн металовмісної сировини, засоби таємного зняття інформації, зброю та фінансово-господарську документацію.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: СБУ, Дніпро
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і 25 років, як догадалися - Неньку розкрадають!
Відповісти
Останні новини
СБУ викрила схему розкрадання державного майна. ВІДЕО
09 серпень, 2016, 06:14