В Росії антимонопольний комітет порушив справу проти Apple

В Росії антимонопольний комітет порушив справу проти Apple
Федеральна антимонопольна служба Росії порушила справу проти Apple за цінову змову при продажах iPhone.

Про це пише Економічна правда.

Як зазначається, справа про захист конкуренції порушена стосовно групи осіб у складі ТОВ "Еппл Рус", Apple Holding B.V., Apple Sales Ireland, Apple Operations International, Apple Inc.

"Антимонопольне відомство вбачає ознаки координації ціноутворення на території РФ у реселерів Apple iPhone, що стало причиною встановлення однакових роздрібних цін на ці смартфони", - повідомляє прес-служба.

Згідно з повідомленням, підставою для проведення антимонопольного розслідування стало звернення громадянина з інформацією про встановлення однакових цін на моделі Apple iPhone 6s і iPhone 6s Plus, що з'явилися на російському ринку в жовтні 2015 року, шістнадцятьма основними посередниками: МТС, М. Відео, Білайн, Ельдорадо, Евросеть, OZON, Re: Store, Связной, Мегафон, Юлмарт, Media Markt, Сітілінк, Холодільнік.ру, DNS, ИОН (Ноу-Хау), Техносила.

"Розслідування показало, що з початку офіційних продажів смартфонів iPhone 6s і iPhone 6s Plus в Росії більшість реселерів встановили на них однакові ціни і утримували їх протягом певного часу. Крім цього, антимонопольним відомством було встановлено збіг цін реселерів і на інші моделі смартфонів Apple", - йдеться у повідомленні.

"ФАС Росії вважає, що такі збіги можуть бути результатом координації ціноутворення російських реселерів групою компаній Apple, яка привела до встановлення цін на російському ринку і прийняття так званих "рекомендованих" цін в якості обов'язкових", - наголосили у ФАС.

Раніше повідомлялося, що американська корпорація Apple представить нове покоління iPhone у вересні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пора давити!
Відповісти
Останні новини
В Росії антимонопольний комітет порушив справу проти Apple
09 серпень, 2016, 07:15