Сигаретні кіоски можуть зникнути

Сигаретні кіоски можуть зникнути
У Верховній Раді зареєстрований законопроект, який значно ускладнить доступ покупців до шкідливої ​​продукції. Законопроект депутата Олени Масоріної передбачає обмежити викладку тютюнових виробів у місцях їх продажу.

Про це повідомляє "24 канал".

Законопроект пропонує заборонити відкриту викладку тютюнових виробів у всіх місцях торгівлі. А для магазинів чи кіосків, значна частина товарообороту яких формується за рахунок тютюнових виробів - надати можливість переобладнуватися в спеціалізоване місце торгівлі. Таких в Україні, за даними депутата, зараз більш як 70 тис.

"Тютюнові вироби мають бути розміщені таким чином, щоб залишатися невидимими для громадськості за межами місць торгівлі, в тому числі і спеціалізованих, доступ до яких заборонено особам, які не досягли 18 років", - обґрунтовує свою позицію Олена Масоріна.

У своєму законопроекті його ініціатор спирається на досвід Великої Британії. І пропонує перехідний період для його реалізації. Великі торгові точки повинні здійснити необхідні зміни за рік, в той час як малому і середньому бізнесу на це дається до 3 років.

"Переобладнання точок продажу може бути досить дорогим. У зв'язку з цим власникам малого і середнього бізнесу зазвичай потрібно більше часу на пристосування до нового регулювання і можливості планування свого бізнесу заздалегідь", - зазначає нардеп.

Також пропонують підвищити вартість ліцензії на торгівлю тютюновими виробами для спеціалізованих торгових точок. Вартість такої ліцензії в 3 рази перевищуватиме вартість звичайної ліцензії на торгівлю тютюновими виробами. Порушення вимог, встановлених законом про спеціалізовані торговельні точки, спричинятиме анулювання відповідної ліцензії.

Крім цього, пропонують збільшити штрафи за куріння в громадських місцях, зберігши водночас можливий штраф для забезпечення принципу індивідуальності покарання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скоро дихати і пердіти будем з дозволу уряду! Миздобули!
Відповісти
не курю....але це вже здається капець...то якщо держава вносить такі проекти ..то хай і виділяють кошти підприємствам та таке ноухау....
Відповісти