Які статки у начальника поліції Волині та його заступника. ФОТО

Які статки у начальника поліції Волині та його заступника. ФОТО
В післяатестаційний період в управлінні Національної поліції у Волинській області з чотирьох заступників т.в.о. начальника Петра Шпиги (на фото – зліва) залишився лише один – полковник Олександр Поліщук (на фото – справа). Ми вирішили проаналізувати доходи та майно керівників поліції за минулий рік.

Пише ВАР.

Але про це трохи пізніше. Коротко повідомимо вам про те, як ми намагалися дізнатися про долю трьох інших заступників Шпиги.

Одного із заступників Шпиги, начальника Слідчого управління ГУНП Анатолія Петрушина понизили. Яку посаду він займає – невідомо.

Ще один із заступників Шпиги – Олександр Балицький, який очолював кримінальну поліцію, поновився на посаді через Волинський окружний адміністративний суд, однак працювати в правоохоронній системі не продовжив, а пішов на пенсію.

Анатолій Шумик – екс-начальник громадської безпеки теж був звільнений за результатами переатестації. За інформацією джерела з поліції, він продовжує працювати в поліції за цивільно-правовим договором.

Ми намагалися дізнатися в поліції, яку ж посаду сьогодні займає Анатолій Петрушин і отримати підтвердження або спростування, чи справді продовжує працювати в правоохоронній системі Анатолій Шумик.

До слова, наш запит стосувався усіх працівників поліції, які були звільнені, понижені, та призначені на нові посаді в поліції в післяатестаційний період.

Але у відповіді на інформаційний запит була лише «відписка» і посилання на персональні дані осіб.



За цим фактом медіа-юрист Інституту розвитку регіональної преси Олександр Бурмагін допоміг написати скаргу на ім`я Уповноваженого з прав людини, аби зобов`язати поліцію надати необхідну інформацію.

А поки що порівняємо ту інформацію, що у нас є.

Що має і на чому їздить головний поліцейський Волині

Петро Шпига проживає в Луцьку з дружиною та двома доньками.

Службу в органах внутрішніх справ розпочав в 1995-році на посаді старшого психолога відділення бойової та спеціальної підготовки відділу швидкого реагування “Сокіл” управління по боротьбі з організованою злочинністю Управління МВС України у Волинській області. Згодом працював в управлінні по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області.

Також у відділі карного розшуку Луцького МВ УМВС України у Волинській області. Має досвід роботи і у відділі Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області. З червня 2005 року обіймав посаду начальника підрозділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Управління МВС України у Волинській області.

9 квітня 2014 року призначений начальником УМВС у Волинській області. А з 6 листопада 2015 року – т.в.о начальника ГУНП у Волинській області.

За минулий рік заробив 198 тисяч 785 грн, з яких 153 тисячі 677 – заробітна плата. Члени сім`ї Петра Шпиги отримали 14 тисяч 863 грн, з них 1836 грн – заробітна плата. Дивіденди – 490 грн. Матеріальна допомога – 100 тисяч 181 грн. Інші види доходів т.в.о. начальника Волинської поліції – 34 тисячі 486 грн, а сім`ї – 13 тисяч 26 грн.

Службове майно Шпиги і човен

У спільній власності cім`ї т.в.о. начальника волинської поліції службова квартира площею 71, 9 кв м.

В Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно вдалося знайти інформацію про те, що квартиру він отримав в минулому році.

З травня 2015 рок він з дружиною та двома доньками проживає в цій службовій квартирі. Право власності надав Відділ реєстру житлового фонду департаменту житлово-комунальногогосподарстваЛуцькоїміської ради. Загальна площа квартири 79, 1 кв.м., житлова – 39, 3 кв.м.

Крім того, в реєстрах йдеться ще про одну одиницю майна Шпиги (ймовірно квартиру).

В 2009 році за рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 25 грудня 2008 року він отримав майно в Луцьку по вулиці Сагайдачного, 1. Загальна площа – 44, 6 кв.м., житлова – 26, 5.кв.м.

Має у власності працівник поліції і надувний човен Колібрі КМ – 100 Д 2014 року випуску, який придбав у власність за 6 тисяч грн та мотор до човна за 25 тисяч 380 грн.

Їздить Петро Петрович службовою автівкою «Фольксваген Пассат».

Сплачує Петро Шпига кредит у сумі 34 тисячі 486 грн, 2 тисячі 416 грн – погашення основної суми позики за процентами.

У дружини Шпиги – будинок в садівничому товаристві і гараж

За інформацією декларації, у власності членів сім`ї дві земельні ділянки площею 0, 12 кв.м. та 0. 0624 кв.м. та садовий будинок площею 127, 9 кв.м.

Інформацію підтверджує і Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Садовий будинок площею 127, 9 кв.м. ( житлова площа – 86, 6 кв.м) знаходиться в садівничому товаристві «Маяк» на вулиці Дубнівській в Луцьку.

В Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно вказано, що це приватна власність Руслани Шпиги. І приватизувала його Руслана Шпига 7 липня 2015-го року.

А вже в поточному 2016-му році пані Руслана оформила догові купівлі-продажу і придбала приміщення в Луцьку за адресою – Електроапаратна, 7. Там знаходиться гаражний кооператив «Стир–2». У її власності – недобудований гараж.

Заступник Шпиги все переписав на дружину

Полковник Олександр Поліщук проживає з дружиною, донькою, та сином.

З вересня 1994-го по квітень 1995 р. був начальником загону відділу по соціальній роботі із спецконтингентом установи ОР-318196 Управління МВС України в Рівненській області. Навесні 1995 р працював на оперативній роботі в органах податкової служби. У червні 1997-го перебував на оперативній роботі в управліннях Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській та Рівненських областях. Перед призначенням на посаду заступника начальника УМВС України у Волинській області працював у відділі внутрішньої безпеки у Волинській області Департаменту внутрішньої безпеки МВС України.

В 2015-му році він отримав 153 тисячі 980 грн, з яких 148 тисяч 539 грн – заробітна плата. В той час дружина за минулий рік отримала 82 тисячі 373 грн, з них заробітна плата – 42 тисячі 950 грн.

Дивіденди Поліщука – 105 грн. Інші види доходів – 5 тисяч 264 грн. А інші види доходів сім`ї – 39 тисяч 423 грн.

У власності Поліщука немає ні квартир, ні будинків, а лише автомобіль «ВАЗ-21122» 2005 року випуску і два причепи легкових 2011 і 2014 років.

А от сім`я має земельну ділянку площею 2500 кв.м., квартиру в Луцьку площею 88, 8 кв.м. та два гаражі площею 21, 3 кв.м. та 19, 9 кв.м.

У власності членів сім`ї автомобіль «Фольксваген Гольф» 2010 року випуску. В декларації за 2014 рік про цей автомобіль інформації немає.

На рахунку в «Приватбанку» Поліщук має 2 тисячі 717 грн., з них 850 грн, вкладених в поточному році.

До слова, Петро Шпига наразі перебуває у відпустці, тому в прес-службі поліції пообіцяли, що з ним можна буде поговорити і про його декларацію, і про зміни в поліції, як тільки він з`явиться на роботі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А злочинність росте.
Відповісти
Глибше,чи страшно все писати.багато ще не вказали
Відповісти