На Волині - Дні добросусідства. ФОТО

На Волині - Дні добросусідства. ФОТО
Вже традиційно у серпні Україна та Польща «відкривають» новий перехід через кордон, проте лише на кілька днів. Цьогоріч участь у Днях Добросусідства взяли й члени партії Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Про це йдеться на офіційному сайті Волинської територіальної організації БПП "Солідарність".

Вже кілька років поспіль на Волині біля прикордонного знаку 1055 на напрямку сіл Адамчуки Шацького району Волинської області та Збереже Люблінського воєводства Республіки Польща відбуваються Дні Добросусідства. Для поєднання обох берегів Західного Бугу та створення можливості перетину кордону через річку спеціально для цієї події польська сторона спорудила понтонний міст.

Під час відкриття Днів Добросусідства говорили про важливість будівництва переходу Адамчуки-Збереже, адже це дасть чималий поштовх для активнішої співпраці між двома державами. Для Шацького району цей перехід в першу чергу означає можливість стати «туристичною Меккою», адже навіть зараз багато поляків відпочиває на Світязі. Якщо ж кордон можна буде перетнути настільки близько, то сусіди неодмінно їхатимуть сюди.

Також це й співпраця у економічному та інших напрямках. «Зараз ми багато говоримо про співпрацю в межах держави, про об’єднання Сходу і Заходу. Але всім зрозуміло, що ми вибрали євро інтеграційний курс розвиток, а тому потрібно налагоджувати плідну співпрацю й з країнами ЄС», – вважає голова Волинської обласної організації партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» Роман Романюк. За його словами проект переходу Адамчуки-Збереже – цілком реальний, аби була політична воля обох держав.

Підтримує відкриття кордону й депутат Луцької міської ради з фракції «Солідарність» Петро Нестерук, який бачить насамперед перспективу в налагодженні економічної співпраці між прикордонними територіями обох держав.

Дні Добросусідства триватимуть ще кілька днів, протягом яких й можна буде потрапити з однієї країни в іншу, щоправда за наявності візи.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.