Україна повернулась у боротьбу за «Оскар»

Україна повернулась у боротьбу за «Оскар»
Американська кіноакадемія затвердила склад Українського оскарівського комітету.

"Як виявилось, наш відбірковий комітет понад рік очікував на схвалення з банальної причини - американські експерти ніяк не могли зібратись і ухвалити це рішення, - розповідає кінокритик Дмитро Десятерик, член Міжнародної асоціації преси FIPRESCI та Оскарівського комітету України. - Тепер ми маємо, нарешті, наділений повноваженнями, незаангажований комітет, котрий унеможливить такі скандали, як той, що стався 2014 року. Тоді замість фільму Мирослава Слабошпицького "Плем'я" на премію висунули "Поводир" Олеся Саніна, з виробництвом якого були пов'язані, щонайменше, двоє членів комітету. Зараз ризик корупції - нульовий, а склад журі - фаховіший.

Для мене особисто робота в оскарівському комітеті означає можливість реально впливати на кінопроцеси в Україні, що, насправді, дуже важливо".

2015 року після виходу 4 членів комітет перейшов під керівництво Національної спілки кінематографістів України. На постійній основі орган працював з 2011 року. До цього українських претендентів на "Оскар" висувало Міністерство культури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна повернулась у боротьбу за «Оскар»
13 серпень, 2016, 00:29