У Києві пропонують створити «зоополіцію»

У Києві пропонують створити «зоополіцію»
На сайті Київради зареєстрована петиція, яка пропонує створити в столиці "спеціалізовану структури на зразок зоополіції". "Мета створення такої служби – захистити домашніх і безпритульних тварин від жорстокого поводження, запобігти нападам агресивних тварин на людей", – пише автор ініціативи Карева Г.В.

Згідно з ініціативою, для "зоополіції" необхідно кілька автомобілів і центри на правому та лівому березі столиці. У них повинні бути також цілодобова ветеринарна допомога і обладнані приміщення для тимчасової перетримки тварин. "Також необхідно створити сайт, на якому розміщувалася б інформація про тварин, які шукають нових господарів, потреби даної структури та інша корисна інформація", – вважає автор петиції.

Вимога до співробітників такої служби – наявність довідки від психіатра, любов до тварин і фізичне здоров'я. До роботи також повинні допускатися волонтери.
"Зоополіція", в разі створення, повинна співпрацювати з Центром ідентифікації тварин в питаннях контролю за кількістю безпритульних тварин, гуманного методу вилову і стерилізації, і подальшого прістройства тварин, а також відповідати за тимчасові місця їх перетримки.

"Зоополіцейскім" також пропонують реагувати на сигнали про агресивних тварин, жорстоке поводження з тваринами, необхідності термінової допомоги тварині, і допомагати в розробці законодавства, що стосуються утримання вихованців і їх захисту від жорстокого поводження.

Серед повноважень співробітників служби – вилучення тварин з подальшою передачею на перевірені перетримки, новим господарям, і накладення штрафів. На сьогодні петиція зібрала 3 тисяч підписів, з необхідних 10 тисяч.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіщо створювати те що є?
Відповісти
головне згів....ити все решту.толку як не було так не буде
Відповісти
Останні новини
У Києві пропонують створити «зоополіцію»
13 серпень, 2016, 04:34